V. Iliuţă a anunţat prima decizie pe care o va lua viitorul premier Ciolacu: Nu vor mai fi acceptaţi!

V. Iliuţă a anunţat prima decizie pe care o va lua viitorul premier Ciolacu: Nu vor mai fi acceptaţi!

Miniştrii din viitorul Cabinet ce va fi condus de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, vor avea posibilitatea să desemneze secretarul general al ministerului precum şi un secretar de stat, cu condiţia să provină exclusiv din rândurile partidului iar dacă deţin pensii speciale ori sunt deja retraşi din activitatea profesională, să nu cumuleze pensia cu salariul de demnitar. Anunţul a fost făcut joi de preşedintele PSD Călăraşi, Vasile Iliuţă în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul partidului.

„O decizie foarte clară s-a luat în cadrul Consiliului Politic Naţional ce a avut loc marţi, 16 mai. Miniştrii care vor fi investiţi îşi vor pune secretarul general şi un secretar de stat, numiţi de domniile lor dar cu condiţia să provină din rândurile Partidului Social Democrat, nu tehnocraţi şi nu cei care sunt cu pensii speciale sau care au pensie şi vor să aibă şi al doilea job.

Pentru cei care au optat să iasă la o vârstă timpurie din activitatea în care au fost pregătiţi, sunt locuri în privat în care ar putea să profeseze. Nu vor mai fi acceptaţi! Va fi o regulă generală ca va fi supusă tuturor organizaţiilor judeţene ca acest lucru să se întâmple de la preluarea mandatului de premier al domnului preşedinte Ciolacu.”, a declarat Iliuţă care a mai precizat că o decizie similară va fi luată şi la nivelul administraţiei publice judeţene şi locale. Astfel, persoanele angajate care cumulează deja pensia cu salariul vor trebui să opteze pentru unul din cele două venituri.

„La nivel judeţean va veni o lege. Urmează ca cei care au pensie specială să opteze fie pentru această pensie, fie pentru a rămâne în activitate. Cred că până la intrarea în vacanţa parlamentară se va întâmpla acest lucru. Cred că prima ordonanţă care va fi dată de viitorul premier va fi să separăm clar lucrurile pentru toată România. Şi eu mă voi subordona şi voi cere celor 4 persoane care activează în Consiliul Judeţean şi în subordonate să aleagă.”, a conchis Iliuţă.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.