Ţone intenţionează să acţioneze în instanţă Consiliul Judeţean. Vezi motivul!

Ţone intenţionează să acţioneze în instanţă Consiliul Judeţean. Vezi motivul!

Primarul municipiului Olteniţa, social - democratul, Petre Ţone, a dezvăluit duminică în cadrul unei întâlniri de partid că e decis să dea în judecată Consiliul Judeţean dacă instituţia condusă de liberalul Vasile Iliuţă va mai proceda şi în acest an la împărţirea, „în mod discreţionar”, a sumelor rezultate din impozitul pe venit aşa cum s-a întâmplat în 2019.

„Profit şi de prezenţa televiziunilor şi anunţ că dacă acum când se va împărţi impozitul pe venit de către CJ Călăraşi se va proceda ca anul trecut, adică discreţionar, voi acţiona în judecată Consiliul Judeţean! Impozitul pe venit este generat de UAT-uri. Ori un municipiu generează multe venituri pe acest segment. Vreau să vă spun că nouă primarilor PSD nu ni s-a dat mai nimic acum în noiembrie şi decembrie şi nu e normal” a spus Ţone care a criticat nu doar Guvernul Orban ci şi pe fostul ministru al finanţelor, social – democratul Eugen Teodorovici pentru modul în care au alocat resursele financiare pentru acoperirea unor cheltuieli curente, cu preponderenţă primarilor PNL. „Toată lumea face apel la primari, să câştigăm, să facem, să muncim. Dar la primarii ăştia se gândeşte cineva? S-a „gândit” la noi foarte mult domnul Teodorovici şi în octombrie când în urma acelei rectificări bugetare, primăriile conduse de liberali au primit 77% din suma alocată judeţului iar primăriile conduse de PSD, 23%. Era un guvern atunci condus de PSD! Ca să vă faceţi o imagine, Primăria Călăraşi a primit 160 de miliarde de lei vechi. Pe 20 decembrie şi domnul Orban le-a mai dat 50 de miliarde de lei vechi. (...) Au venit domnii de la PNL la putere. Au promis foarte multe. Doar că la primele două rectificări, nouă, celor de la PSD nu ne-au dat aproape nimic. Pe 20 decembrie au vrut să facă un act de caritate faţă de primarii din ţara asta care aveau probleme cu plata utilităţilor şi a salariilor. Şi s-au gândit ei că cele mai amărâte primării din ţară sunt Oradea, Timişoara, Cluj Napoca şi desigur şi Călăraşi cărora le-au dat foarte mulţi bani. E o sfidare la adresa noastră” a mai susţinut Petre Ţone, vicepreşedinte al PSD Călăraşi.

 

"Dacă astăzi liberalii au multă putere în judeţul ăsta, au datorită PNDL-ului. Le-am dat atât de mulţi bani încât au asfaltat şi uliţi care nu duc nicăieri. Poate spre porumb..."

Petre Ţone, primarul Olteniţei