Şi totuşi rămâne cel mai redutabil adversar!

Şi totuşi rămâne cel mai redutabil adversar!

Până pe 15 februarie, PSD va trebui să definitiveze lista cu candidaţii partidului la localele din vară. Au precizat acest lucru şi liderii interimari ai partidului prezenţi recent la Călăraşi.

Pentru social democraţi, recâştigarea Primăriei municipiului reşedinţă de judeţ reprezintă într-adevăr o provocare maximă. E o miză uriaşă pe care n-au mai atins-o din 2000!

În acest sens, partidul caută nu un candidat ci un câştigător. Primul pas urmează să fie iniţiat fiind vorba de declanşarea unui sondaj de opinie, ce va fi realizat de Centru cu ajutorul unei firme specializate, care să surprindă cea mai potrivită persoană capabilă să câştige bătălia cu maşinăria PNL-ului şi nuneapărat cu Drăgulin, mult prea uşor de învins pentru un efort atât de mare. Prin partid se vorbeşte de cel puţin 3 nume. Nu mai e demult nici un secret, unul dintre acestea este cel al lui Marius Dulce, fost viceprimar între 2012 şi 2016 şi chiar candidat al partidului în urmă cu exact 4 ani.

În ultimele luni cu precădere, Dulce nu şi-a ascuns intenţia de a candida, specificând deopotrivă că dacă vreun alt coleg de-al său ar sta mult mai bine în sondaje, n-ar avea nicio problemă de vanitate să facă un pas în spatele acestuia pentru a-l susţine. Dar există acea persoană providenţială?

Marius Dulce putea produce surpriza încă din urmă cu 4 ani dacă partidul l-ar fi desemnat candidat ceva mai devreme. E adevărat n-a fost în totalitate vina conducerii de atunci a partidului. A avut grijă însă Drăgulin, în acea vreme, aflat sub stindardul UNPR, să-i păcălească ducându-i cu vorba că el urma să fie şi candidatul PSD-ului. Aşa cum îi stă bine oricărui liberal trădător, Drăgulin le-a întors spatele şi a revenit acasă, punându-i pe social democraţi într-o încurcătură evidentă.

Într-o astfel de conjunctură nedorită, PSD l-a mandat, târziu, la jumătatea lunii martie pe Dulce să reprezinte partidul pentru Primărie, reuşind totuşi într-un timp record să se situeze la mică distanţă de Drăgulin, primar în funcţie, susţinut nu doar de liberali ci şi de foştii pedelişti, grupaţi în jurul lui Dragoş Coman şi Vasile Iliuţă. Oamenii care i-au adus voturile necesare şi suficiente cu care să obţină al doilea mandat. A rezultat o diferenţă de vreo 1866 de voturi în favoarea lui Drăgulin însă Dulce a rămas fără îndoială surpriza plăcută a partidului.

De atunci şi până acum, în Consiliul Local, în calitate şi de lider al consilierilor PSD, Marius Dulce nu s-a ferit să-i facă opoziţie Executivului liberal, evidenţiind de fiecare dată promisiunile asumate dar nefinalizate de Drăgulin&Co.

Pe de altă parte, deşi în spaţiul public n-au apărut niciodată date din sondajele realizate în plan intern de partid, Dulce a fost şi este pesedistul cu cea mai mare credibilitate şi notorietate, parametri dublaţi şi de un potenţial de creştere care i-ar putea pune pe gânduri pe liberali. Altfel spus, Dulce este, în continuare, cel mai redutabil adversar al lui Drăgulin.

Că va fi sau desemnat până la urmă candidatul PSD, e greu de precizat acum. Probabil că pe 15 februarie va cântări cel mai mult aspectul politic şi nu neapărat cel ştiinţific, impus de rigorile unui sondaj.

Cu bunele şi păcatele sale, Dulce nu e „superman” dar dacă partidul ar evita erorile din urmă cu 4 ani, în mod cert ar putea deveni candidatul optim pentru bătălia cu Drăgulin&Co.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.