Senator, torpilat, pe nedrept, de colegii de partid!

bodog roxana iliuta barbuVizita ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, la Călăraşi, spre finalul săptămânii trecute, n-a avea cum să rămână fără ecouri. Unele generate chiar din interiorul PSD Călăraşi, din păcate inutil, la adresa senatorului Roxana Paţurcă, omul care a „mijlocit” pur şi simplu prezenţa ministrului la Călăraşi. Am auzit chiar voci „cu pretenţii” care s-au grăbit să-i reproşeze colegei lor de partid cel puţin 3 lucruri.

Primul, că ministrul nu avea ce căuta la Călăraşi pentru a nu i se oferi nici un soi de „sprjin” liderului liberal al Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă. Cel de-al doilea, că ministrul ar fi trebuit, dacă tot s-a obosit să ajungă până la Călăraşi, să susţină conferinţa de presă la sediul PSD şi nu în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean. Şi al treilea, că la întâlnirea cu şeful Ministerului Sănătăţii, ar fi fost oportun să fie invitaţi şi responsabilii celorlate unităţi spitaliceşti din judeţ, întrucât şi ei au probleme cu spitalele pe care le conduc.

Trei „reproşuri” absolut derizorii, lansate în mod gratuit în direcţia senatorului Paţurcă!

Într-adevăr, ministrul Sănătăţii a venit la Călăraşi în urma demersurilor iniţiate de Roxana Paţurcă. Dar nu într-o vizită de curtoazie ci una de lucru. Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi are mari probleme a căror rezolvare trebuie identificată rapid. Prima şi poate cea mai stringentă este legată de declasificare, pe rol existând şi un proces cu MS care va demara spre finalul acestei luni. Dacă SJUC va pierde acest proces, să nu vă imaginaţi că „pierderile” sunt nesemnificative. Dimpotrivă!

A greşit cumva Roxana Paţurcă doar pentru că l-a convins pe ministru, care şi aşa are o agendă extrem de încărcată, să-şi rupă câteva ore din program pentru a veni la Călăraşi şi să ia singur pulsul problemelor cu care se confruntă spitalul? Şi nu e vorba doar de declasificare!

Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi este o „provocare” imensă pentru Consiliul Judeţean, condus vremelnic de liberalul Vasile Iliuţă. Ori în CJ îşi desfăşoară activitate şi consilieri judeţeni PSD care în vara anului trecut, la locale, clamau faptul că SJUC devine o prioritate pentru partid în mandatul 2016 – 2020. Mai contează cine conduce Consiliul Judeţean?

În al doilea rând, conferinţa de presă a avut loc în sala de şedinţe a CJ pentru că aşa cum spitalul e al tuturor călărăşenilor, la fel şi CJ este tot o instituţie publică, a călărăşenilor. La spital nu se tratează doar bolnavii cu carnet PNL ori PSD. La pediatrie, copiii nu au culoare politică! Dacă Florian Bodog venea la Călăraşi să prezinte strategia „pe sănătate” a PSD, atunci putea să-şi exprime gândurile, obiectivele, soluţiile, etc foarte bine şi în sediul PSD Călăraşi, alături de colegii săi de partid. Spitalul înseamnă o mare responsabilitate nu doar pentru Iliuţă&PNL ci şi pentru PSD. Ori din acest punct de vedere, demersul Roxanei Paţurcă ar trebui apreciat ca atare.

În al treilea rând, ministrul a venit la Călăraşi exclusiv pentru SJUC. Sigur că sunt probleme şi la spitalele din Lehliu Gară, ori Olteniţa doar că şi acestea „merită” să fie trate separat, astfel încât ministrul ori factori de conducere din minister să identifice soluţiile la problemele punctuale, în cel mai scurt timp.

Senatorul Roxana Paţurcă a acţionat, după părerea mea, simplu, corect şi sincer punând mai presus de interesele de partid (de imagine, în primul rând!), probleme Spitalului. Şi care nu-s puţine, ori neînsemnate. Deşi s-a încheiat campania electorală, mai întâlnim şi acum lideri politici frustraţi, ancoraţi în realităţi străvezii care văd inamici acolo unde nu e cazul. Şi mai jenant e faptul că născocesc dispute politice interne deşi ar putea să-şi consume energia, priceperea şi abilităţile în promovarea interesului public. Ori Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi e o miză a tuturor călărăşenilor!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.