Senator Roxana Pațurcă: DNA a deschis dosare penale pentru contractele supra-evaluate încheiate de liberali

Senator Roxana Pațurcă: DNA a deschis dosare penale pentru contractele supra-evaluate încheiate de liberali

Senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executiv al organizaţiei judeţene PSD Călăraşi susţine, în interviul de mai jos, că partidul pe care-l reprezintă are are capacitatea să repornească economia României, săturându-se să aştepte vreun demers din partea Guvernului livberal condus de Ludovic Orban. În altă ordine de idei, parlamentarul călărăşean a mai adăugat că DNA-ul deja a deschis dosare penale pentru o serie de contracte supra-evaluate asupra cărora PSD a atras atenția în perioada stării de urgență.

Reușește PSD să repornească economia în Parlament, dacă nu a repornit-o Guvernul PNL?

Cu siguranță. PSD s-a săturat să aștepte ca PNL să se decidă când va reporni economia. Aici aș dori să aduc aminte cititorilor dvs. faptul că președintele Iohannis a declarat că economia nici nu trebuie repornită, pentru că, în opinia sa și a liberalilor, ea nu a fost oprită niciodată.

Din acest motiv, am lansat programul ”Repornim România”, un program care va trece prin votul Parlamentului și va trebui aplicat de Guvernul României.

Am adoptat această cale pentru că, așa cum ați văzut, nu ne rămăsese nicio altă opțiune. Liberalii nu au înțeles, nici măcar în acest moment, criza economică și socială profundă care a cuprins România, darămite să realizeze că sunt 100% vinovați de situația în care ne aflăm cu toții.

Florin Cîțu se laudă cu o creștere economică în primele luni ale anului, uitând că acea creștere a fost obținută înainte de instituirea măsurilor de izolare. Nu poți să compari mere cu pere și să ieși apoi, în calitate de ministru de Finanțe, cu declarații cum că prunele sunt mai mari decât gutuile. Este aberant.

Credeți că un astfel de om mai are ce căuta la conducerea Ministerului de Finanțe?

Categoric nu! De altfel, ministrul Cîțu a picat de 4 ori testele din Parlament: de două ori în comisii, de două ori la moțiune în plen. Este inadmisibil pentru un guvern care se pretinde ”liberal” să păstreze în cadrul echipei guvernamentale un astfel de personaj, mai ales după ce Parlamentul a aprobat, prin vot, moțiunile împotriva acestuia.

De altfel, nu este singurul ministru liberal care face de râs liberalismul, ca și curent politic...

Aveți dreptate, nu este singurul, dar aici problema nu mai este că face sau nu de râs formațiunea politică din care face parte, ci că prin activitatea lui pune pe butuci economia întregii țări.

PSD a inițiat o serie de moțiuni de cenzură și împotriva altor miniștri la fel de ”competenți” ai Guvernului Orban. Să nu uităm gafele ministrului Educației, dar și lipsa de activitate a altor miniștri liberali. Și nu e vorba doar de miniștri. Avem fel de fel de secretari de stat și consilieri sau manageri care mai de care mai competenți pe posturile pe care au fost numiți, de la coafeze la directori de firme de pompe funebre. Competența profesională nu a primat deloc în aceste numiri, iar populația a început să realizeze că liberalii, în afară de a umple ministerele cu protejați și apropiați, nu mai sunt interesați de altceva decât de achiziții făcute cât mai rapid și fără licitație, pretextând că situația de urgență i-ar fi împiedicat să respecte procedurile legale.

Acum realizăm de ce își doreau ei să nu fie anchetați pentru achizițiile pe care le făceau: DNA-ul deja a deschis dosare penale pentru o serie de contracte supra-evaluate asupra cărora PSD a atras atenția în perioada stării de urgență.

Aveți exemple?

Desigur. Cel mai recent caz care a intrat în atenția DNA este cazul companiei Unifarm, care achiziționase izolete la prețul de 17.000 de euro bucata, adică prețul unui autoturism.

Vorbim, în total, de contracte care au fost încheiate în perioada stării de urgență, prin intermediul diferitelor firme, fără respectarea procedurilor legale, care au ajuns la suma de 140 milioane euro. Banii au mers pe echipamente sanitare și medicale al căror preț a fost umflat de câteva ori, sub pretextul negocierii directe și penuriei de produse de pe piața internațională.

Ca să înțeleagă și cititorii - au fost tunuri financiare pregătite în perioada stării de urgență, atunci când peste 1 milion de români s-au trezit cu contractele de muncă suspendate, dar și când prețul măștilor medicale sau al altor echipamente sanitare explodase. Iată care erau de fapt cauzele acelei explozii de prețuri - faptele incalificabile ale membrilor Guvernului și ale apropiaților PNL.

Sunt voci care cer PSD să revină la guvernare, mai ales pe fondul creșterii încrederii populației în partidul pe care îl reprezentați. Există șanse să asistăm la o întoarcere a PSD în acest an?

O astfel de decizie se va lua doar în Biroul Politic Național și va lua în considerare nu numai șansele trecerii unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului PNL, dar și necesitatea înlocuirii acestui guvern care și-a demonstrat, zic eu, cu prisosință incompentența.

Programul ”Repornim România” este de fapt un program de guvernare a țării în timp de criză, un proiect care se dorește a ajuta România să iasă din impasul în care se află într-un timp cât mai scurt. În acest fel, prin inițiativele pe care le promovăm în Parlament, PSD rămâne alături de români și sprijină în continuare interesele celor mulți și celor loviți de această criză economică și socială.

Sunt convinsă că vom trece cu bine peste această perioadă și că vor veni, pentru economie și pentru români, vremuri mult mai bune.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.