Senator Nicușor Cionoiu: Ziua Drapelului Național – simbol al gloriei întregului neam românesc!

Senator Nicușor Cionoiu: Ziua Drapelului Național – simbol al gloriei întregului neam românesc!

În fiecare an, la 26 iunie, este marcată Ziua Drapelului Naţional, instituită prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Cu acest prilej, senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu a transmis un mesaj pe o rețea de socializare, subliniind că “Ziua Drapelului Național – simbol al gloriei întregului neam românesc!

Albastru, galben și roșu nu sunt doar culori, ci și valori care ne definesc: libertatea cerului senin, bogăția grânelor aurii și curajul celor care au luptat pentru țară. Să ne amintim și astăzi de tot ceea ce ne unește, în semn de recunoștință față de istoria, neamul și cultura românească. Cinste Drapelului Național!”

Potrivit Articolului 12 din Constituţia României din 2003, drapelul este unul din simbolurile noastre naţionale, alături de stemă, sigiliu, imnul "Deşteaptă-te române" şi Ziua Naţională 1 Decembrie. Constituţia stabileşte, prin acelaşi articol, că "drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare, începând de la lance: albastru, galben, roşu".

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.