Secretarul de stat Harry – Ilan Laufer va prezenta vineri la Călăraşi Programul Start Nation România

Vineri, 17 martie, Harry-Ilan Laufer, secretar de stat al Ministerului pentru Mediu de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat se va afla în Călăraşi pentru a prezenta studenților dar și tuturor celor interesați, Programul Start Nation România. Întâlnirea privind modul în care pot primi fonduri substanțiale pentru demararea unei afaceri va avea loc în aula Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare rurală Filiala Călăraşi, începând cu ora 10.00. Alături de Laufer, la Călăraşi va mai fi prezent şi Adrian Mladinoiu, secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului.

Programul Start Nation România

Bugetul total al proiectului este de 1.713.798 mii lei, iar durata este de trei ani. Grant-urile sunt de 100.000 de lei/ IMM pentru crearea unui loc de muncă și de 200.000 de lei/ IMM pentru două locuri de muncă. Obiectivele sunt înființarea a 10.000 de start-up-uri pe an, iar estimarea făcută arată că se pot crea 20.000 de noi locuri de muncă, anual. Acest lucru va duce la dezvoltarea sectoarelor economice prioritare și competitivitate pe piața națională și internațională.

Cheltuieli eligibile sunt considerate investițiile în echipamente, mașini, utilaje, instalații, aparatură, instrumente de măsură și control, echipamente IT, aparatură birotică, mobilier, sisteme de protecție, instalații economisire energie, active necorporale (software), chirii spații de lucru, pagini web, cursuri de antreprenoriat, consultanță. Înscrierea planurilor de afaceri cu îndrumător automat se realizează online, iar evaluarea electronică și punctajul acordat se anunță automat. Documentația este încărcată în aplicație fără depunere fizică de dosare, ordonarea fiind realizată în funcție de punctaj, minimum fiind de 50 de puncte. Decontarea se va face pe principiul cererii de plată. Punctajul se acordă în funcție de domeniul de activitate, locurile de muncă permanente nou-create, categoria de angajați și tipul cheltuielilor.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.