Sandu Manea, noul șef al aleșilor locali din PSD Călărași

Sandu Manea, noul șef al aleșilor locali din PSD Călărași

Începând de joi, 17 noiembrie, Sandu Manea, primarul localității Gurbănești, este noul lider al Ligii Aleșilor Locali din PSD Călărași. Puternic susținut de președintele Vasile Iliuță, Manea îl înlocuiește pe Alexandru Călin, primarul comunei Sărulești.

“Sandu Manea, edilul din Gurbănești, a fost ales, de către primarii PSD, liderul aleșilor locali, funcție ocupată până azi de Alexandru Călin, primarul localității Sărulești. O responsabilitate care, sunt sigur, că ne va aduce un câștig viitor atât în plan politic cât și administrativ. Felicitări și succes echipei PSD!”, a fost mesajul transmis pe Facebook de președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță.

Sandu Manea a obținut primul său mandat de primar în vara anului 2012. Candidând din partea defunctului PDL, sub sigla Alianței Popular Creștine, Sandu Manea a strâns 764 de voturi (77,40%), surclasându-l pe primarul în exercițiu la acea vreme, Panait Jelev (223 de voturi / 22,59%), susținut de PSD&USL.

Patru ani mai târziu, liberalul, Sandu Manea își reînnoiește mandatul câștigând cu 558 de voturi (65,80%) bătălia directă cu candidatul susținut de PSD, Stan Coman (290 de voturi / 34,19%).

În august 2020, îl urmează pe Vasile Iliuță în PSD și câștigă al 3-lea mandat consecutiv cu 72,09% (620 de voturi). L-au urmat Ion Roman (PNL) cu 28,86% (231 de voturi) și Panait Jelev (PRO România) cu 1,04% (9 voturi).

Ce face LAL

Potrivit Statutului PSD, Liga Aleșilor Locali a PSD (LAL) cuprinde președinții și vicepreședinții Consiliilor Județene Administrative, consilierii județeni, primarii, viceprimarii și consilierii locali din municipii, sectoarele municipiului București, orașe și comune, membri ai PSD și este constituită ca structură internă a partidului. Dobândirea calității de membru al Ligii Aleșilor Locali a PSD de la toate nivelurile se face simultan cu dobândirea calității de ales local de către membrul PSD, în urma alegerilor locale.

Liga Aleșilor Locali acționează pentru aplicarea obiectivelor specifice din Programul Politic al PSD și din Programul partidului privind activitatea autorităților publice locale; urmărește respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, a prevederilor Constituției și ale legilor țării; acționează pentru consolidarea autonomiei locale și descentralizarea serviciilor publice, pentru modernizarea și dezvoltarea localităților și creșterea calității serviciilor publice către populație.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.