Samoilă: „Încă o dată dau dovadă că nu-i interesează cei 800 de angajaţi de la DGASPC ci vor doar să intre în alegeri cu un preşedinte de CJ nelegitim

Samoilă: „Încă o dată dau dovadă că nu-i interesează cei 800 de angajaţi de la DGASPC ci vor doar să intre în alegeri cu un preşedinte de CJ nelegitim

Liderul consilierilor judeţeni PSD, Ion Samoilă, a comentat miercuri decizia Prefectului Marian Stoica de a ataca în instanţa de contencios HCJ 113 de convocare a Consiliului Judeţean în şedinţă ordinară de plen vineri 18 august, Hotărâre adoptată în cadrul şedinţei extraordinare desfăşurată sâmbăta trecută şi convocată atunci de 12 consilieri judeţeni. „Actuala conducere a PNL şi aşa zisa conducere a Consiliului Judeţean nu doresc să ne întrunim într-o şedinţă de CJ. Chiar dacă noi am făcut toate demersurile pentru a ne întâlni, astăzi, constatăm că prefectul judeţului care mai ieri, alaltăieri era dispus să rezolve problema de la „Protecţia Copilului”, a atacat marţi Hotărârea de CJ adoptată sâmbăta trecută şi prin urmare vineri, aşa cum stabilisem, nu ne mai putem întâlni din acest motiv” a spus miercuri în cadrul unei conferinţe de presă Ion Samoilă care a continuat „Încă o dată, dau dovadă că nu-i interesează cei 800 de oameni de la DGASPC ci vor doar să intre în alegeri cu un preşedinte de CJ nelegitim, neales de nimeni într-o şedinţă de Consiliu Judeţean. Apelează la tot felul de tertipuri (...) În adrese, de fapt, se contrazic. Spun că o şedinţă ordinară de CJ nu poate fi convocată decât de un preşedinte în funcţie, ceea ce noi nu avem. Preşedintele trebuie să fie ales de către plenul CJ. Am făcut toate demersurile să ne întâlnim în plen dar dânşii nu vor să aibă loc o astfel de „chestiune” care se putea întâmpla încă de la sfârşitul lunii august. Acum suntem în aceeaşi situaţie. Rămâne de văzut care va fi propunerea şi cum se va rezolva această problemă întrucât din punctul nostru de vedere, am tot spus-o, nu putem să aprobăm nişte sume în orb. Considerăm că sunt nelegale lucrurile care se întâmplă în Consiliul Judeţean.”

Samoilă susţină că problema achitării salariilor nu e una temporară ci vizează toate cele 4 luni care au mai rămas din acest an, Guvernul având datoria să asigure fondurile necesare în acest sens, printr-o rectificare bugetară. „Chiar dacă, să spunem, că o să găsim acum o soluţie să ne întâlnim într-o şedinţă ordinară ca să aprobăm chestiunile astea, problemele la DGASPC rămân. Acum, vedem de unde mai tăiem de la investiţii dar banii pe 4 luni pe care ar fi trebuit să-i dea Guvernul, nu-i avem ca sursă pentru funcţionarea DGASPC-ului” a conchis Ion Samoilă, liderul consilierilor judeţeni PSD.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.