Samoilă anunţă că peste 15 mii de social – democraţii participă, sâmbătă, la lansarea prezidenţiabilului PSD

Samoilă anunţă că peste 15 mii de social – democraţii participă, sâmbătă, la lansarea prezidenţiabilului PSD

Sâmbătă, 12 octombrie, chiar în ziua declanşării campaniei pentru alegerile prezidenţiale, PSD va organiza la Romexpo, în prezenţa a peste 15 mii de membri şi simpatizanţi din Bucureşti şi dsin judeţele limitrofe, evenimentul de lansare a prezidenţiabilului, Viorica Dăncilă. Anunţul a fost făcut vineri de secretarul executiv al PSD Călăraşi, Ion Samoilă (foto primul stânga) care a mai adăugat „Dorim să deschidem astfel această campanie electorală prin lansarea candidatului nostru, doamna Viorica Dăncilă şi să demonstrăm că suntem o forţă şi că vrem să câştigăm aceste alegeri!”.

Samoilă a mai a precizat că în această perioadă a fost lansată şi campania de strângeri de semnături în vederea susţinerii Pactului naţional pentru bunăstarea românilor, propus de premierul Viorica Dăncilă partidelor parlamentare, pact pe care preşedintele PSD îl consideră ca fiind „garanția politică a continuării creșterii nivelului de trai al românilor în perioada următoare”. „Am constatat că partidele de opoziţie refuză să semneze acest pact care urmăreşte ca oricine vine la guvernare, drepturile câştigate de români să nu mai fie tăiate. Prin nesemnarea lui, aceste partide au oferit şi răspunsul la ce ar vrea să facă după ce vor veni la guvernare” a completat liderul PSD Călăraşi.

 

Iată mai jos şi textul „Pactului național pentru bunăstarea românilor”

„Noi, formațiunile politice cu reprezentare în Parlamentul României - Legislatura 2016-2020, Partidul Social Democrat, Partidul Național Liberal,

Uniunea Salvați România, Partidul Alianța Liberalilor și Democraților, Partidul Pro România, Uniunea Democrată Maghiară din România, Partidul Mișcarea Populară și Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale din Camera Deputaților,

Luând în considerare încrederea cu care ne-au învestit cetățenii români pentru a le reprezenta interesele,

Ne angajăm în fața acestora să respectăm prevederile prezentului Pact, document care urmărește realizarea pe termen lung a consensului politic privind menținerea în vigoare a unui set de măsuri esențiale pentru creșterea nivelului de trai în România.

Ne angajăm în fața cetățenilor României să nu aducem atingere în niciun fel bunăstării românilor pe care îi reprezentăm, indiferent dacă vom fi la guvernare sau în opoziție. Astfel, noi, partidele semnatare ale prezentului PACT, Cu privire la PENSIILE ROMÂNILOR,

Ne angajăm să NU susținem modificarea / amânarea aplicării articolelor din Legea Pensiilor care prevăd: majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie 2020 la 1775 lei, creșterea nivelului indemnizației minime la 775 lei începând cu 1 septembrie 2020 și recalcularea pensiilor.

Cu privire la SALARIILE ROMÂNILOR, Ne angajăm să NU susținem modificarea / amânarea aplicării articolelor din Legea Salarizării care prevăd: majorarea salariilor din întregul sistem public, prevăzută la 1 ianuarie 2020 și 1 ianuarie 2021, majorarea salariilor din Educație de la 1 septembrie 2020, acordarea de vouchere de vacanță și indemnizații de hrană, acordarea de sporuri, prime și bonusuri.

Cu privire la SUSȚINEREA FACILITĂȚILOR PENTRU IMM-URI, Ne angajăm să NU susținem modificarea / amânarea aplicării articolelor din Codul Fiscal care vizează impozitarea întreprinderilor mici și mijlocii cu cifra de afaceri anuală mai mică de 1 milion de euro.

Cu privire la SISTEMUL DE IMPOZITARE, Ne angajăm să NU susținem modificarea / amânarea aplicării articolelor din Codul Fiscal care vizează nivelul de impozitare al persoanelor fizice și juridice care desfășoară activități independente.

Cu privire la ANTREPRENORII DEBUTANȚI, Ne angajăm să CONTINUĂM aplicarea anuală a Programului Start-Up Nation privind acordarea de granturi în valoare de 200.000 lei pentru un număr de 10.000 de firme debutante.

Modificări asupra actelor normative menționate pot fi inițiate sau acceptate de către semnatarii acestui Pact strict în sensul îmbunătățirii sau acordării de facilități suplimentare beneficiarilor, fără a afecta în niciun fel drepturile oamenilor și angajamentele luate în fața acestora”.