S. Vrăjitoru: Unul dintre proiectele importante al PSD este propunerea ca statul să acopere 75% din salariile angajaților trimiși în șomaj tehnic de firmele afectate de coronavirus!

S. Vrăjitoru: Unul dintre proiectele importante al PSD este propunerea ca statul să acopere 75% din salariile angajaților trimiși în șomaj tehnic de firmele afectate de coronavirus!

Parlamentarii PSD au depus ieri un proiect de lege care prevede ca statul să acopere 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat de salariați în cazul suspendării temporare sau reducerii activității ca urmare a decretării stării de urgență.

“Dacă Guvernul Orban nu e în stare sa vina cu masuri clare pentru situatia nemaintalnita in care ne aflam,noi având o lista intreaga de recomandari care i-ar putea ajuta pe angajatii romani sa treaca mai usor peste perioada aceasta.

Unul dintre proiectele importante al PSD este propunerea ca statul sa acopere 75% din salariile angajaților trimiși în șomaj tehnic de firmele afectate de coronavirus! Daca nu se intervine acum, peste o luna ne temem ca nu mai e mare lucru de salvat.

Parlamentarii PSD au depus la Parlament acest proiect de lege dupa ce s-au consultat cu mediul de afaceri.

Conform proiectului de lege propus de social-democrați, salariații trimiși în șomaj tehnic vor primi 75% din salariul de bază sub forma unei indemnizații, neimpozabile, plătită din bugetul asigurărilor sociale de stat, pe toată durata menținerii stării de urgență.

Persoanele care vor primi indemnizația de 75% din salariul de bază vor fi scutite, pe o perioadă de 3 luni, de plata contribuțiilor de asigurări sociale datorate potrivit legii.

Perioada în care angajații se vor afla în șomaj tehnic, din cauza instituirii măsurilor pentru combaterea epidemiei de coronavirus, va fi luată în calcul la stabilirea vechimii în muncă. Romania are nevoie de masuri urgente!” a scris pe pagina personală de Facebook deputatul Sorin Vrăjitoru, vicepreşedinte PSD Călăraşi.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.