S. Vrăjitoru: PSD este pregătit, întotdeauna, pentru orice campanie electorală

S. Vrăjitoru: PSD este pregătit, întotdeauna, pentru orice campanie electorală

Deputatul PSD de Călăraşi, Sorin Vrăjitoru, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, susţine că social – democraţii sunt gata pregătiţi de campania pentru europarlamentare. Misiunea lor va fi să le explice călărăşenilor lucrurile bune întâmplate în cei doi ani de guvernare PSD

 

Domnule deputat, începe campania electorală pentru europarlamentare. Cât de pregătit este PSD?

PSD, întotdeauna, este pregătit pentru orice campanie electorală.

În plan local?

Şi în plan local, şi la nivel naţional.

În ce va consta perioada de campanie la nivelul judeţului?

Aşa cum am obişnuit de atâtea campanii electorale, vom merge prin judeţ şi vom face o campanie civilizată. O campanie bazată pe comunicare, să spunem românilor ce am făcut în aceşti ani de guvernare. Vom avea numai mesaje pozitive.

Recent aţi fost într-o delegaţie a Comisiei de Agricultură de la Camera Deputaţilor, în Italia, la Roma. Ce aţi discutat? Ce anume a ieşit în evidenţă în urma discuţiilor purtate acolo?

Într-adevăr am făcut parte din delegaţia de la Comisia de Agricultură din Camera Deputaţilor, din Parlamentul României. Am avut o întrevedere la Parlamentul Italian, în Camera Deputaţilor, în Comisia de Agricultură a Italiei, cu reprezentanţii acestei comisii. Am expus diferite subiecte şi unul cel mai important şi cel mai relevant pentru România că pentru asta ne-am dus, să apărăm interesele fermierilor din România a fost convergenţa plăţilor. Aşa-numita subvenţie pe hectar şi să vedem dacă există posibilitatea ca acea mult discutată plafonare a subvenţiilor pentru fermele din România să nu se pună în aplicare. De fapt, este o decizie formală a Parlamentului European, a actualei Comisii de Agricultură, dar decizia se va lua de noul parlament. E, în această idee, noi am fost şi încercăm să expunem motivele şi motivaţia pentru care fermierii români au nevoie de aceste subvenţii.

Ce ar trebui să facă, sau să susţină viitori europarlamentari români la Bruxelles în aceea ce priveşte acest domeniu extraordinar de important, agricultura?

Da, sunt multe lucruri care trebuie atât spuse cât şi argumentate la Bruxelles în ceea ce priveşte fermierii din România şi fermele din România. Pe primul plan cred că putem să facem un lobby extrem de bun în ceea ce priveşte noua politică agricolă comună. Mă refer la bugetul Uniunii Europene pentru agricultura din România. Ştim cu toţii că în exerciţiul bugetar financiar trecut am avut circa 8 mld de euro alocate României. 1,4 mld au venit pe plăţi direct de la bugetul de stat, dar s-a demonstrat că este o sumă insuficientă. Astăzi când vorbim din totalul de 8 mld mai sunt aproximativ 40 de mil., din ultimele date statistice, care au rămas necheltuiţi. Repet, pe actualul exerciţiu bugetar financiar 2014-2020.

Pe agenda Comisiei de Agricultură la Camera Deputaţilor? Ce noutăţi le aducem fermierilor?

Din Comisia de Agricultură ultimul proiect pe care l-am votat în Comisie, acum două zile, a fost trecerea canalului Siret-Bărăgan de la Ministerul Mediului la Ministerul Agriculturii astfel încât să putem să derulăm investiţii pe acest canal.

Ieri la Călăraşi s-a votat bugetul judeţului, chiar şi bugetul municipiului. Nu ştiu dacă aţi avut posibilitatea să vedeţi lista de investiţii. Cum credeţi că se vor derula lucrurile pe 2019?

Nu am văzut bugetul care a fost aprobat de colegii mei consilieri în Consiliul Judeţean. Sper ca odată pentru totdeuna să înţelegem că fără investiţii acest oraş, acest judeţ generic „nu se va putea dezvolta”. Îmi doresc din toată inima ca proiectele, sau unul dintre proiectele pe care le-am dus cu mine în Parlamentul României şi aici fac o paranteză, este vorba de celebrul port de care se tot vorbeşte şi care este o iniţiativă, o Hotărâre de Consiliu de când eram consilier judeţean şi ulterior am reuşit să fie şi bugetat de către Ministerul Turismului. Să poată să fie prinse sumele necesare pentru acel proiect tehnic atât de necesar.

Din bugetul Consiliului Judeţean în capitolul investiţii ar trebui să se regăsească suma necesară pentru proiectul tehnic în ceea ce priveşte Portul Turistic de la Călăraşi. Se ştie că este un proiect tehnic la care ţin foarte mult, am reuşit să-l finanţez împreună cu colegii mei la Bucureşti. Am vorbit cu ministrul turismului, a fost de acord, a fost analizat proiectul, el urmează ca în perioada imediat următoare să treacă prin Comitetul tehnico-economic. Dacă va fi valid şi va îndeplini toate condiţiile legale, acest proiect va fi finanţat. Repet, aceste sume sunt prinse într-un credit de angajament la Ministerul Turismului.

Mulţumesc.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.