S. Vrăjitoru: PSD a dublat azi alocaţiile pentru copii!

S. Vrăjitoru: PSD a dublat azi alocaţiile pentru copii!

PSD a repurtat miercuri o victorie în Parlament, mai exact în Camera Deputaţilor, for decizional, care a adoptat proiectul de lege iniţiat de social democraţi cu privire la dublarea alocaţiilor pentru copii. S-au înregistrat 179 voturi ''pentru'', niciun vot ''împotrivă'' şi 9 abţineri.

Deputatul Sorin Vrăjitoru, vicepreşedinte PSD Călăraşi, a subliniat prin intermediul unei postări pe pagina personală de Facebook că „PSD a dublat azi alocaţiile pentru copii! Noi am votat, în timp ce deputaţii PNL şi PMP au scos cartelele de vot fugind, astfel, RUŞINOS, de răspundere! Începând cu 1 ianuarie, copiii până în doi ani vor primi 600 lei, iar cei cu vârsta între 2 si 18 ani vor primi 300 de lei lunar.”

Potrivit proiectului, "alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de: a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art.1 alin.(3); c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap".

Cuantumurile alocaţiei de stat pentru copii, prevăzute la alin. (1), se majorează anual prin hotărâre a Guvernului, mai prevede proiectul. Prezenta lege intră în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care aceasta se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.