S. Vrăjitoru: PSD a avertizat PNL să nu treacă linia roșie a democrației

S. Vrăjitoru: PSD a avertizat PNL să nu treacă linia roșie a democrației

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Piteşti, că în situaţia în care moţiunea de cenzură va trece, nici PSD, nici UDMR nu vor propune un premier şi că există varianta unui guvern de uniune naţională.

"Este o moţiune serioasă şi chiar dorim să treacă această moţiune (...). După moţiune, dacă va trece, nici PSD, nici UDMR nu vor propune un prim-ministru, deoarece nu avem un proiect politic şi nu avem un program de guvernare. Cred că este suficientă experienţa guvernării PNL fără un program de guvernare coerent şi vedem cu toţii şi simţim mai ales cu toţii costurile. Este varianta unui guvern de uniune naţională până în noiembrie, când sunt alegerile la termen. Nu înţelegem acest moft de a face alegeri cu două-trei luni sau patru-cinci luni înainte de alegerile care sunt la termen. Preşedintele României are atributul de a desemna un prim-ministru şi cred că intrăm într-o logică constituţională democratică", a spus Ciolacu.

Vicepreşedintele PSD Călăraşi, deputatul Sorin Vrăjitoru explică demersul parlamentar al social – democraţilor precizând că PNL a depăşit linia roşie a democraţiei, permiţându-şi să ignore decoziile şi recomandările CCR şi ale Comisiei de la Veneţia. „PSD a avertizat PNL să nu treacă linia roșie a democrației. Să nu încalce legi și decizii ale CCR și ale Comisiei de la Veneția. Să nu schimbe regulile în timpul jocului. PNL nu a ținut cont de avertisment. De aceea PSD intenţionează să depună o moțiune.” a declarat Vrăjitoru care a continuat “Este o moțiune care ilustrează lupta pentru un principiu, acela al respectării regulilor democrației și nu un scop pentru a ajunge la putere. PSD a propus o soluție rațională în cazul în care moțiunea va trece. PSD a propus un guvern care să ducă România până în alegeri și care să reprezinte o garanție că promisiunile față de oameni sunt respectate: creșteri de salarii și pensii, dublarea alocațiilor și continuarea proiectelor de infrastructură. PSD NU susține un guvern cu Turcan, Cîțu și Orban sau cu țuțerul Rareș Bogdan. Un guvern de uniune națională este o chestiune serioasă, iar astfel de oameni nu-și au locul.”

Vrăjitoru concluzionează subliniind că în realitate “PSD a făcut o propune responsabilă, în opoziție cu iresponsabilitatea PNL care vrea să arunce România în criză.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.