S. Vrăjitoru: Potențialul agricol național e șansa României de a rezista în această criză

S. Vrăjitoru: Potențialul agricol național e șansa României de a rezista în această criză

Deputatul Sorin Vrăjitoru susţine că PSD a propus un set de măsuri de sprijinire a agriculturii naționale, care coincid în mare parte cu solicitările fermierilor și specialiștilor români din agricultură.

“Potențialul agricol național e șansa României de a rezista în această criză. Specialiștii din agricultură confirmă problemele generate de criză și validează propunerile PSD de sprijin pentru agricultori. Prin vocea specialiștilor, asociațiile din domeniu au transmis guvernului propuneri identice cu cele ale PSD.” a declarat Sorin Vrăjitoru, membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor care a conchis “În aceste condiții, guvernul PNL trebuie să lase orgoliile politice și să treacă la treabă!”

PSD a prezentat deja soluțiile pentru asigurarea alimentelor pentru populație:

1) Însămânțarea la timp a întregii suprafețe agricole a țării. Statul trebuie să asigure sprijin pentru seminţe și motorină.

2) Continuarea investițiilor în sistemele de irigații, în sistemul de combatere a grindinei și de creștere a precipitațiilor.

3) Acordarea la timp a subvențiilor din fonduri europene, continuarea și extinderea programelor de susținere a fermierilor (tomate, usturoi, lână, motorină, etc.).

4) Deblocarea investițiilor de peste 650 milioane de euro în ferme și în mini-fabrici pentru producția de ouă, lapte, produse din carne, conserve, ulei, făină, mălai, etc. Legile sunt deja aprobate.

5) Credite garantate de stat, cu dobândă zero, pentru o perioadă de 18 luni pentru cei care angajează și mențin forța de muncă în domeniul agricol.

6) Scutirea de plata impozitelor pentru agenții economici din domeniul agroalimentar. Eliminarea taxelor de mediu pentru ambalaje pe perioada crizei.

7) Distribuirea în toată țara a corturilor militare pentru colectarea, sortarea și calibrarea legumelor proaspete.

8 ) Achiziția de mașini pentru transport marfă perisabilă, mașini de ambalat, etichetat, cântare, sisteme de supraveghere și control, etc.

9) Distribuirea prin Casa de Comerț Agroalimentar „Unirea” a unor cantități de legume proaspete către persoanele izolate, spitale, unități militare, centre de carantină.

10) Medierea relației producători – retaileri pentru preluarea de către supermarketuri a legumelor proaspete pentru comercializare.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.