S. Vrăjitoru: PNL reporneşte economia cu proiecte grandioase care înseamnă, de fapt, pentru români – austeritate iar pentru liberali – bunăstare!

S. Vrăjitoru: PNL reporneşte economia cu proiecte grandioase care înseamnă, de fapt, pentru români – austeritate iar pentru liberali – bunăstare!

Deputatul Sorin Vrăjitoru, vicepreşedinte PSD Călăraşi, a explicat, destul de acid, "modalităţile" prin care PNL reporneşte economia, extrem de afectată de criza generată de covid.

Pentru români și firme locale - austeritate, pentru pilele partidului - bunăstare!”, susţine Vrăjitoru care adaugă “Până la 15 mai, Guvernul IOC (Iohannis-Orban-Cîţu) a plătit efectiv pentru românii afectați de pandemie sau firmele cu lacătul pus, un rușinos 0,04% din PIB. Din nefericire, suntem ultimii din UE la banii daţi deja populației afectate de criza COVID-19. Asta înseannă cam dezece ori mai puțin ca Ungaria. Abia asta e trădare de ţară. Liberalii au promis miliarde pentru somaj tehnic însă abia au dat banii pe martie - sub 500 de milioane de lei. Şomajul pe aprilie îl vor plăti abia după 15 iunie, iar pe luna mai – mai vedem. Ca bonus, însă, Guvernul n-a mai alocat bani angajaților din protecția socială, deci IOC salarii. Ultraperformantul program IMM Invest se transformă într-o ţeapă. Doar 12 credite au fost acordate pe perioada stării de urgență din 96.000 de cereri, dar Cîţu şi Orban joacă poker în declaraţii şi aruncă cifre fake. Unul zice 1.000, altul plusează la 5.000 de firme creditate, că doar nu dau de la ei. Au promis bonus de 500 de euro pentru 75.000 de medici şi asistente din linia întâi, dar au tăiat listele pe jumătate. Mai josnic este că medicii luptau cu pandemia, iar liberalii transpirau să-l ungă ilegal pe consilierul lui Orban la șefia unei instituţii bănoase. Rezultatul: pila PNL şi concubina își iau câte 15.000 de lei net salariu lunar la Fondul de Contragarantare.”

Parlamentarul social – democrat e convins că PNL joacă de fapt aceeaşi “piesă”, ca defunctul PDL în anii 2009-2010. “Promisiuni mincinoase cu proiecte grandioase care înseamnă, de fapt, pentru români – austeritate iar pentru liberali – bunăstare!” a conchis Vrăjitoru.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.