S. Vrăjitoru: PNL ignoră realitatea că în România nu se poate mări vârsta de pensionare. Sub nici o formă, nici măcar ca opțiune!

S. Vrăjitoru: PNL ignoră realitatea că în România nu se poate mări vârsta de pensionare. Sub nici o formă, nici măcar ca opțiune!

Guvernarea PNL continuă agresiunea la adresa românilor pe tema pensiilor, consideră deputatul, Sorin Vrăjitoru, vicepreşedinte PSD Călăraşi care a continuat “După ce ani de zile au acuzat cu nu sunt bani de pensii, deși erau, după ce au refuzat îndelung să-și asume creșterea cu 40% a pensiilor începând cu septembrie 2020, liberalii conduși de Orban revin la scenariul pensionării la 70 de ani și reiau teoria creșterii contribuțiilor la Pilonul 2 de pensii. PNL ignoră realitatea că în România nu se poate mări vârsta de pensionare. Sub nici o formă, nici măcar ca opțiune!”

În România speranța de viața este de 75 de ani, față de media UE de 81 de ani. Prin urmare, orice comparație cu Uniunea Europeană trebuie să pornească de la această diferență. “Prin insistența cu care tot readuc în spațiul public teoria pensionării la 70 ani, PNL demonstrează că este complet rupt de realitate și în afara oricărei logici umane.” a mai adăugat Vrăjitoru.

În opinia sa, “majorarea anunțată de ministrul finanţelor, Florin Cîțu de la Pilonul I la Pilonul II de pensii, de la 3,75% cât e în prezent, la 6% în 2021, reprezintă un mod de subminare al sistemului public de pensii în favoarea alimentării business-urilor private, aspect evidențiat clar de marile sindicate. Este un nou cadou făcut corporațiilor care administrează privat fondurile din Pilonul II. Anterior au eliminat obligația acestora de a-și majora capitalul social, astfel încât să existe garanții suficiente pentru banii de pensie ai românilor. În caz de faliment, statul va trebui să acopere gaura, adică tot românii care contribuie cu taxe și impozite! Iar riscul este cu atât mai mare cu cât guvernarea PNL a eliminat posibilitatea opțiunii între Pilonul I și Pilonul 2 pe care guvernarea PSD legiferase. Acum este din nou obligatorie cotizația și către Pilonul 2 de pensii, administrat privat.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.