S. Vrăjitoru: Orban, dă-le banii copiilor!

S. Vrăjitoru: Orban, dă-le banii copiilor!

Deputatul PSD de Călăraşi, Sorin Vrăjitoru, a reacţionat imediat după ce Curtea Constituţională a României a decis, joi, respingerea sesizării Guvernului referitoare la Legea de respingere a OUG 123/2020 pentru modificarea articolului 3 din Legea 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, lansând un atac dur la adresa lui Orban şi Guvernului PNL.

“Orban, dă-le banii copiilor! Opreşte bătălia cu minorii şi dă-le drepturile cuvenite PRIN LEGE! Ei nu au nicio vină în lupta politică pe care o duci!

CCR a decis, pentru a doua oară, că dublarea alocaţiilor este constituţională. Şi Executivul PNL trebuie să se conformeze de îndată!

Noi, PSD, le cerem IMPERATIV guvernanţilor să dubleze alocaţiile, aşa cum am decis prin votul din Parlament.” a scris pe contul personal de Facebook parlamentarul călărăşean.

Pe 19 august, Camera Deputaţilor a respins, în calitate de for decizional, Ordonanţa 123/2020, care modifică şi completează articolul 3 din Legea 61/1993, în scopul majorării graduale a cuantumului alocaţiei pentru copii.

Potrivit OUG 123/2020, majorarea graduală a cuantumului alocaţiei pentru copii ar avea loc astfel: "majorarea cu câte 20% din diferenţa dintre cuantumul prevăzut de Legea nr. 14/2020 şi cuantumul acordat în iulie 2020, respectiv dintre 300 lei şi 156 lei pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani şi dintre 600 de lei şi 311 lei pentru copiii cu handicap cu vârsta între 2 şi 18 ani, precum şi pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani; majorarea se aplică începând cu drepturile lunii august 2020, iar pentru perioada 2021 - 2022 de două ori pe an, de la 1 ianuarie şi de la 1 iulie a fiecărui an; din 2023 se propune continuarea procesului de majorare a cuantumului alocaţiei cu rata medie a inflaţiei anuale".

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.