S. Vrăjitoru: Oamenii au prioritate!

S. Vrăjitoru: Oamenii au prioritate!

Deputatul PSD Călăraşi, Sorin Vrăjitoru critică decizia prtefectului Marian Stoica de a ataca în instanţă Hotărârea 113 adoptată sâmbăta trecută în plenul şedinţei extraordinare convocată la solicitarea a 12 aleşi judeţeni de convocare a Consiliului Judeţean în şedinţă ordinară de plen vineri, 18 septembrie. „Motivele invocate de dl prefect în cererea de chemare în judecată a Consiliului Judeţean prin care solicită anularea Hotărârii 113 n-au nicio treabă cu realitatea. Prin această decizie s-a anulat practic posibilitatea adoptării Proiectului de Hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului judeţului care ar fi dat posibilitatea achitării salariilor pe luna august a celor 800 de angajaţi ai DGASPC. Consilierii judeţeni nu pot fi îndemnaţi să facă ilegalităţi. Ei au creat cadrul legal în care să se rezolve această problemă care riscă să devină una explozivă. Nu încape dubiu, oamenii au prioritate şi nu interesele meschine de partid la care nu vor să renunţe liberalii. Sper ca măcar în ceasul al 12-lea să primeze raţiunea iar lucrurile să reintre pe făgaşul legal în Consiliul Judeţean Călăraşi” a declarat parlamentarul social – democrat.

Deşi şi-a manifestat intenţia de a „dezamorsa” situaţia de la DGASPC, prefectul Stoica a anulat practic posibilitatea legală de a se aproba rectificarea bugetului, condiţie esenţială pentru achitarea în totalitate a lefurilor aferente lunii august. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a ales să facă jocurile partidului care l-a numit în funcţie deşi vicepreşedintele Valentin Barbu nu mai deţine calitatea de succesor al lui Vasile Iliuţă după ce acesta şi-a pierdut mandatul de ales judeţean, odată cu înscrierea într-un alt partid politic. Convocările repetate a CJ în şedinţe extraordinare de îndată sunt doar un simplu exerciţiu de imagine, Barbu&Co sperând astfel să-şi maximizeze profitul electoral pasând în mod eronat responsabilitatea pe umerii consilierilor judeţeni PSD care nu vor decât să reinstaureze legalitatea în cadrul Consiliului.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.