S. Vrăjitoru: Nu există pensionari „mai speciali” decât ceilalţi. Această lege elimină nişte discrepanţe!

S. Vrăjitoru: Nu există pensionari „mai speciali” decât ceilalţi. Această lege elimină nişte discrepanţe!

Plenul Camerei Deputaţilor a dat, miercuri, vot favorabil proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal, care are ca obiect de reglementare instituirea unei taxe pe veniturile şi indemnizaţiile pentru limită de vârstă. Au fost înregistrate 307 de voturi "pentru" şi unul 'împotrivă'.

Conform unui amendament de la PSD, PNL şi USR, "pensiile cu valoare de până la 2.000 de lei inclusiv nu se impozitează, cele cuprinse între 2.000 şi 7.000 se impozitează cu 10%, iar pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei se impozitează cu 85% pentru ceea ce depăşeşte suma de 7.001 lei".

Proiectul, adoptat de Senat în 2019, a fost susţinut în plen de toate grupurile parlamentare şi introduce noţiunea de "taxă pe veniturile din pensii şi indemnizaţii pentru limită de vârstă".

“Am votat astăzi impozitarea drastică (cu 85%) a pensiilor speciale! Nu există pensionari “mai speciali” decât ceilalţi! Practic, acum toate pensiile (şi ale magistraţilor, parlamentarilor, diplomaţilor, militarilor) se supun aceloraşi reguli şi impozite! Banii recuperaţi, sperăm că se vor duce acolo unde este mare nevoie de ei: către alocaţii şi pensii obişnuite care nu reflectă nivelul de muncă depus în zeci de ani.” a scris pe contul personal de Facebook deputatul PSD Călăraşi, Sorin Vrăjitoru care a continuat “Personal, cred că această lege, supusă acum judecăţii CCR, elimină nişte discrepanţe şi mai cred că era o măsura demult aşteptată. Cred, de asemenea, că alocaţiile trebuie dublate şi că pensiile trebuie majorate cu 40%!”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.