S. Vrăjitoru: Încetaţi odată cu “greaua moştenire”!

S. Vrăjitoru: Încetaţi odată cu “greaua moştenire”!

Vicepreşedintele PSD Călăraşi, deputatul Sorin Vrăjitoru „s-a dezlănţuit” la adresa liberalilor pe care-i face răspunzători de situaţia dramatică din „sănătate”, acolo unde medicii şi asistentele „sunt descoperiţi” în bătălia cu pandemia de coronavirus. În loc să recurgă rapid la achiziţionarea de materiale de protecţie, liberalii caută vinovaţi imaginari, dând vina pe „greaua moştenire”, deşi se află la guvernare de mai bine de 4 luni iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii atenționa încă din ianuarie că toate statele trebuie să ia măsuri pentru a preveni epidemia.

“Dragi colegi din PNL, încetaţi odată cu “greaua moştenire”! Sunt luni bune de când sunteţi la guvernare şi spuneţi că neputinţa voastră e vina PSD! Medicii şi asistentele sunt expuşi în faţa acestui virus pentru că voi nu aţi fost în stare să cumpăraţi la timp echipamente de protectie pentru cei care sunt azi în prima linie. Sunt descoperiţi, sunt cu mâinile goale în faţa unui virus care poate ucide şi voi sunteţi vinovaţi de asta! Deşi se ştia din luna ianuarie, pentru că OMS a avertizat, nu avem teste şi echipamente de protecţie pentru personalul medical, cel mai expus astăzi, din vina voastră!

Azi mai credeţi că e o simplă răceală? Aşa aţi afirmat recent într-un glas, în frunte cu preşedintele Iohannis.

Sunteţi la guvernare de circa 5 luni! 5 luni în care românii văd dimensiunea dezastrului pentru că sunteţi ticăloşi sau habar nu aveţi să purtaţi grija românilor.” a scris Vrăjitoru pe pagina personală de Facebook.

dovadacoronaviruspnl

Dar cum au decurs lucrurile:

4 NOIEMBRIE 2019 a avut loc învestirea Guvernului Orban1.

In IANUARIE 2020 deja se știa că avem de a face cu o criză majoră pentru că în China se luau deja măsuri extreme.

Tot în IANUARIE 2020, Institutul Matei Balș face o listă de materiale sanitare și medicamente necesare în cazul epidemiei provocată de COVID-19.

Tot în IANUARIE 2020, OMS deja atenționa că toate statele trebuie să ia măsuri pentru a preveni epidemia.

Așadar, din IANUARIE2020, Guvernul trebuia să facă stocuri specifice de teste, medicamente și echipamente de protecție SPECIFICE NOULUI VIRUS.

PNL și Iohannis au fost mai preocupați de anticipate până la retragerea lui Cîțu pe 12MARTIE. Chiar președintele le spunea românilor pe 27 FEBRUARIE, printr-o postare pe Facebook, că noul virus ce se extindea în lume este doar "orice răceală", lăsând de înțeles că nu sunt necesare achiziții masive de teste și de echipamente de protecție.

Abia pe 19 MARTIE, Iohannis admitea că „situația e gravă”!

pnlobiectivanticipate

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.