S. Vrăjitoru: În guvernarea Orban, prețurile cresc mai mult decât veniturile iar puterea de cumpărare a românilor se prăbușește

S. Vrăjitoru: În guvernarea Orban, prețurile cresc mai mult decât veniturile iar puterea de cumpărare a românilor se prăbușește

Potrivit datelor publicate de INS, aprilie 2020 a fost prima lună din ultimul deceniu în care preţurile au crescut mai mult decât salariile. Câştigul salarial mediu nominal brut a fost 5201 lei, cu 185 lei (-3,4%) mai mic decât în luna martie 2020 iar câştigul salarial mediu nominal net a fost 3182 lei, în scădere faţă de luna precedentă cu 112 lei (-3,4%).

“În guvernarea Orban, prețurile cresc mai mult decât veniturile, iar puterea de cumpărare a românilor se prăbușește. PNL ia banii din buzunarul românilor și îi dă clientelei de partid.” a declarat deputatul PSD, Sorin Vrăjitoru care a continuat În aprilie, guvernarea PNL a scos din buzunarele fiecărui român câte 100 de lei. Asta în vreme ce Cîțu împrumută 1.000 de euro pe secundă și pune deja 4.000 de euro povară pe fiecare familie a țării! De fapt, nivelul de trai al românilor a început să se deterioreze imediat după intrarea PNL la guvernare, înainte de pandemie. Nu e nici „greaua moștenire”, nici noul coronavirus. Este fix rezultatul unei guvernări ce pune interesele clientelei mai presus de ale românilor!”

Vrăjitoru reaminteşte că în această perioadă liberalii “au plătit în avans o datorie către sponsorii partidului, frații Micula, au achitat în avans despăgubirile prin ANRP către clientela politică, au tăiat taxe și impozite pentru prietenii de la bănci și firme din energie şi au eliminat limitarea tarifelor la utilități din grija profitului pentru corporațiile străine.”

În opinia sa, “au epuizat bugetul cu plăți clientelare și acum spun că nu mai au bani de pensii și alocații. Este fix cinismul servit pe post de austeritate, în 2010, de PDL-știi deveniți azi stâlpii guvernării liberale.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.