S. Vrăjitoru: Guvernul a depășit pragul de 100 de miliarde de lei împrumutați, în numai 8 luni de guvernare!

S. Vrăjitoru: Guvernul a depășit pragul de 100 de miliarde de lei împrumutați, în numai 8 luni de guvernare!

Guvernul PNL, condus de Ludovic Orban, a depășit ieri pragul de 100 de miliarde de lei împrumutați, în numai 8 luni de guvernare! Potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice, în noiembrie şi decembrie 2019, liberalii s-au împrumutat 15,77 miliarde lei iar de la începutul anului şi până pe 7 iulie, alţi 86,78 miliarde lei!

“Când PSD se împrumuta de 2-3 ori mai puțin, aveam cea mai mare creștere economică și cele mai mari producții agricole din UE, cea mai scăzută rată a șomajului din istoria României și cea mai mare creștere a puterii de cumpărare din ultimele trei decenii.” a declarat deputatul Sorin Vrăjitoru, vicepreşedinte PSD Călăraşi care a continuat “Acum, deși PNL se împrumută cu mult mai mult, avem peste 600.000 de locuri de muncă pierdute, o prăbușire a economiei cu -14,5% în trimestrul II, o scădere accelerată a nivelului de trai și, pentru prima oară în ultimul deceniu, o creștere a prețurilor într-un ritm mai mare decât al salariilor!”

Dar să vedem şi pe ce se duc banii împrumutaţi de Orban&Cîţu. „Plăți în avans către sponsorii partidului și la samsarii drepturilor de proprietate, plăți electorale pentru primarii PNL în pragul alegerilor locale şi nu în ultimul rând, miliarde și miliarde pentru acoperirea scutirilor de taxe pentru bănci și marile corporații. Iar peste toate astea, alte miliarde au fost aruncate pe achiziția, pe șpagă și la suprapreț, a măștilor de protecție neconforme – așa cum am văzut că făcea omul de încredere al premierului în scandalul de la UNIFARM!” a conchis parlamentarul social – democrat.

imprumuturipnl8luni