S. Vrăjitoru: Există o soluție salvatoare pentru agricultură în crunta secetă pe care o trăim aici, în Bărăgan dar Guvernul Orban o ignoră

S. Vrăjitoru: Există o soluție salvatoare pentru agricultură în crunta secetă pe care o trăim aici, în Bărăgan dar Guvernul Orban o ignoră

Vicepreşedintele PSD Călăraşi, deputatul Sorin Vrăjitoru susţine că ar exista o „soluţie salvatoare pentru agricultură” afectată serios de secetă însă Guvernul Orban o ignoră şi în opinia sa, acesta se face răspunzător de „foametea ce stă să vină”.

Membru al Comisiei de Agricultură, Vrăjitoru mai afirmă că metoda e folosită cu succes în ţări precum Spania şi Grecia.

„Există o soluție salvatoare pentru agricultură în crunta secetă pe care o trăim aici, în Bărăgan. Dar Guvernul Orban o ignoră și se va face vinovat de posibila foamete ce stă să vină! Culturile de grâu sunt aproape în totalitate compromise, dar porumbul și floarea soarelui mai au o șansă și își pot continua vegetația.

Există o metodă pe care o folosesc cu succes alte țări, de pildă, Spania și Grecia. E un sistem de creștere a precipitațiilor cu ajutorul unor avioane de mici dimensiuni și al unor rachete cu ioni de argint care inseminează artificial norul. Condiția esențială este, desigur, să avem formațiuni noroase pe cer, iar rachetele lansate declanseaza un proces care mărește gradul de umidificare de peste 60%,necesar si suficient sa înceapă ploaia exact ce îi trebuie în prezent solului uscat și crăpat.

Când era la guvernare, PSD a propus și a trecut în buget suma necesară pentru cumpararea acestor avioane de mici dimensiuni care ar fi salvat agricultura țării în vreme de secetă, dar actualul Executiv, incapabil și inconștient, a luat banii și i-a direcționat în altă parte. Fermierii au rămas doar cu ochii către cer și cu speranța că “mâine va ploua”!

Încă un amănunt: statul ar fi dat bani doar pentru sistemele acestea, fermierii și-ar fi plătit singuri “ploaia artificială” cu 10-15 euro/ha.” a subliniat Vrăjitoru într-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.