S. Vrăjitoru: Executivul a dat două acte normative care nu au nicio valoare

S. Vrăjitoru: Executivul a dat două acte normative care nu au nicio valoare

Deputatul, Sorin Vrăjitoru, vicepreşedinte PSD Călăraşi lansează un atac dur la adresa tandemului Iohannis&Orban pe care-i acuză de iresponsabilitate „criminală” după ce Legea Stării de Alertă a ajuns prea târziu spre dezbatere în Parlament iar joi seară Executivul a emis două acte normative care nu conţin practic reglementările pentru pandemia de coronavirus în intervalul 15 – 17 mai. E vorba de Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 24/14 mai 2020 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel naţional şi a măsurilor de prevenire şi control al infecţiilor, în contextual situaţiei epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2 şi de Ordonanţa de Urgenţă nr. 70/14 mai 2020 privind reglementarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situaţiei epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, a Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, precum şi a altor acte normative.

“Co-VID LEGISLATIV în weekend! Iohannis şi Orban au mai dat o dovadă de iresponsabilitate criminală! Preşedintele şi premierul acestei ţări s-au trezit din dulcele somn al Puterii mult prea târziu şi Legea stării de alertă nu a ajuns la timp la Parlament! Executivul a dat două acte normative care nu au nicio valoare. Practic, pentru astăzi și mâine nu există reglementări pentru pandemie! Iar dacă numărul celor infectaţi creşte, capii PNL, preşedintele şi Guvernul, vor duce povara îmbolnăvirii populaţiei!” a scris Vrăjitoru sâmbătă pe pagina personală de Facebook.

Guvernul condus de Ludovic Orban a adoptat joi Ordonanța de urgență nr. 70 / 14 mai 2020 despre care social – democraţii spun că e anticonstituţională de vreme ce, conform Constituției restrângerea unor drepturi și libertăți se poate face numai prin vot în Parlament. Această ordonanță, adoptată în toiul nopții reglementează, în special, cadrul organizatoric de gestionare a stării de alertă, dar nu prevede măsurile concrete ce trebuie luate la nivel local sau național. 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.