S. Vrăjitoru: Domnul ministru Cuc a fost de acord cu propunerea mea ca DN 21 să devină drum expres

S. Vrăjitoru: Domnul ministru Cuc a fost de acord cu propunerea mea ca DN 21 să devină drum expres

Deputatul PSD de Călăraşi, Sorin Vrăjitoru a anunţat în plenul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean, desfăşurată joia trecută, că propunerea sa ca DN 21, drum naţional care leagă Călăraşiul de Slobozia şi ajunge până la Brăila, a fost acceptată de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. „Am făcut şi în plenul şedinţei ordinare de Consiliu Judeţean declaraţia că ministrul Transporturilor, domnul Răzvan Cuc, la propunerea mea, a fost de acord ca DN 21, drumul naţional care porneşte de la Petrom, trece prin Drajma, Slobizoa şi până la Brăila să devină drum expres, având 4 benzi. În acest sens, trebuie să facem Studiul de Prefezabilitate. Am gândit înainte câţiva paşi fiindcă în următorii ani dacă valorile de trafic vor genera atât de multe autoturisme şi autocamioane pe acest drum, practic circulaţia va deveni imposibilă. Acest drum expres apare ca o necesitate şi în contextul construirii Pasajului de la Drajna care va lega partea de sud a României, zona de frontieră cu pasajul, Slobozia şi mai departe cu Brăila – Tulcea.” a declarat pentru www.arenamedia.ro, deputatul călărăşean, Sorin Vrăjitoru.

Drumul expres numit și drum rapid, este un drum public utilizat exclusiv pentru vehicule a căror viteză maximă depășește 50 km/h, pe care oprirea și staționarea pe partea carosabilă sunt interzise. Aceste drumuri sunt construite în zonele unde normele de autostradă nu pot fi îndeplinite. Drumul expres este un drum de transport rutier, pe care viteza minimă de circulație al vehiculelor trebuie să fie de cel puțin 50 km/h. Șantierele de construcții pentru aceste drumuri sunt de obicei mai puțin costisitoare decât pe autostrăzi. Spre deosebire de autostradă, pe drumul expres sunt permise încrucișări de nivel cu alte drumuri de circulație. Traficul la intersecții va fi de cele mai multe ori reglementat de semafoare sau prin sens giratoriu.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.