S. Vrăjitoru, despre pasajul de la Drajna: Studiul de Fezabilitate va fi gata până la începutul lunii septembrie. Lucrările ar putea începe în primăvara anului viitor!

 S. Vrăjitoru, despre pasajul de la Drajna: Studiul de Fezabilitate va fi gata până la începutul lunii septembrie. Lucrările ar putea începe în primăvara anului viitor!

Deputatul PSD, Sorin Vrăjitoru a declarat recent pentru Ştirile Locale Antena 3 Călăraşi că până la sfârşitul lunii august, începutul lunii septembrie va fi finalizat Studiul de Fezabilitate privind Pasajul suspendat de la Drajna, obiectiv de investiţii asumat de Guvernul României prin Departamentul de Infrastructură. “Pasajul de la Drajna este un obiectiv de inverstiţii la care ţin foarte mult, fiind extrem de important atât pentru judeţul noastru cât şi pentru judeţele învecinate. De când am intrat în Parlamentul României am promovat acest obiectiv. Am încercat să ducem la finalizare cu celeritate toate etapele premergătoare construirii lui. Astăzi când vorbim a fost atribuită întocmirea Studiului de Fezabilitate. Iniţial, termenul de finalizare a SF-ului a fost de 6 luni dar domnul ministru Cuc, în discuţiile purtate cu firma câştigătoare, au ajuns împreună de comun acord ca acest termen să se reducă la 3 luni. Asta înseamnă că la finele lunii august – începutul lunii septembrie, să fie gata Studiul de Fezabilitate urmând ca apoi lucrările să fie scoase la licitaţie” a spus Vrăjitoru care a continuat “Din discuţiile care au avut loc cu doamna premier, avem garaţia Guvernului României că acest pasaj se va face. Mai mult decât atât există prevederi legale în baza cărora se pot aloca bonusuri financiare celor care câştigă licitaţia şi finalizează lucrările într-un timp mai scurt decât cel asumat prin contract”.

Parlamentarul călărăşean a estimate chiar şi un termen de începere a lucrărilor la pasaj în cazul în care în urma finalizării licitaţiei nu vor fi depuse “celebrele” contestaţii. “Lucrările la acest pasaj, din ce-am discutat cu domnul ministru Cuc precum şi cu specialiştii, ar putea demara anul viitor în primăvară, undeva în martie, aprilie, mai. El va începe de la nodul rutier de la autostradă, în sensul de mers de la Călăraşi spre Slobozia. Se va construe un sens giratoriu aici în dreptul nostrum, la Călăraşi, va merge pe partea stângă, parallel cu DN 21, va traversa calea ferată şi se va descărca de asemenea într-un sens giratoriu, la intrarea în comuna Dragalina, pe DN 21. Aş vrea să mai precizez că doamna prim – ministru a creat la nivel de Guvern un Departament de Infrastructură în care va fi inclus şi acest obiectiv, urmărind foile de parcurs al tuturor obiectivelor pe care Executivul intenţionează să le finalizeze într-un termen cât mai scurt. Bani pentru construirea acestui pasaj există. În luna ianuarie, când bugetul s-a aflat în Comisia de buget – finanţe, am susţinut acest obiectiv acolo. El figurează pe lista de investiţii a Ministerului Transporturilor. Ne întârzie doar aceste proceduri legale care trebuie îndeplinite” a conchis deputatul Sorin Vrăjitoru.

 

“Pentru mine ca parlamentar, acest pasaj de la Drajna a devenit prioritatea numărul 1. În două – trei rânduri am vorbit de faptul că acest pasaj se va construi, chiar în cadrul unor conferinţe de presă pe care le-am susţiunut la partid, însă puţini m-au crezut. Şi cetăţenii sunt sceptici. Au fost şi comentarii pozitive dar şi critici. Şi pe bună dreptate! Pentru că de 28 de ani nu s-a construit mai nimic. Din păcate, nu-I un proiect care să se facă peste noapte. Asta e procedura. E vorba de redactarea Studiului de Prefezabilitate, a Studiului de Fezabilitate, a Caietului de Sarcini, licitaţii, etc. Iată o serie de etape legale ce trebuie parcurse”

Sorin Vrăjitoru

 

V. Dăncilă: Va fi unul din obiectivele pe care le vom urmări

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, recent, la Slobozia, că va analiza o propunere de acordare a unor bonusuri pentru constructori, astfel încât lucrările la pasajul suspendat de la Drajna să fie terminate cât mai repede.

„Am vorbit despre pasajul de la Drajna atît la Călăraşi, cât şi aici la Ialomiţa, ştim că este o problemă, după cum ştiţi am înfiinţat Departamentul pentru Infrastructură în subordinea primului-ministru. Aceste pasaj va fi unul din obiectivele pe care le vom urmări, voi avea o discuţie cu dl ministru Cuc, vedem care este stadiul actual. Vrem să urgentăm lucrurile la acest pasaj, chiar propunea domnul ministru Teodorivic să acordăm chiar un bonus, astfel încât acest pasaj să fie terminat cât mai repede. Din punct de vedere al primului-ministru voi avea o foaie de parcurs săptămânală, referitoare la lucrările care se fac la acest pasaj”, a declarat premierul.

Pasajul Denivelat Superior de la Drajna urmează fie construit pe DN 21, la km 105+500, peste calea ferată, într-o zonă în care se formează frecvent cozi.

Contractul pentru elaborarea Studiului de fezabilitate pentru pasaj a fost semnat în 23 mai 2019. Acest contract, în valoare de peste 430.000 de lei, vizează şi pregatirea documentatiei de atribuire pentru execuţia lucrărilor, asigurarea asistentei pentru sustinerea aplicatiei de finantare şi asigurarea asistenţei pe durata desfăşurării procedurii de achiziţie publică pentru execuţia lucrărilor.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.