S. Vrăjitoru: Contractul de finanţare a investiţiei privind portul turistic de agrement va fi semnat săptămâna viitoare

S. Vrăjitoru: Contractul de finanţare a investiţiei privind portul turistic de agrement va fi semnat săptămâna viitoare

Portul turistic de agrement chiar începe să prindă contur. În acest sens s-au făcut paşi importanţi în direcţia implementării Proiectului „Dezvoltarea turistică a Braţului Borcea – Călăraşi (port turistic de agrement) iniţiat de Consiliul Judeţean şi finanţat din fonduri guvernamentale, mai exact din Bugetul Ministerului Turismului.

Anunţul a fost făcut vineri de deputatul PSD, Sorin Vrăjitoru (foto primul din stânga), unul din iniţiatorii acestui proiect încă din vremea când era consilier judeţean, care a declarat „Pentru noi ca oraş, pentru noi ca judeţ, pentru noi ca ţară, pentru noi ca şi organizaţie, din punctul meu de vedere va fi o investiţie majoră, estimată la peste 11 milioane de euro. Acest port turistic îşi are originile încă din vremea când eram consilier judeţean. Poate că multă lume n-a crezut că un astfel de proiect va prinde viaţă, susţinând că PSD-ul minte ori fabulează sau că Vrăjitoru a înnebunit, că nu se va face...Astăzi suntem pe ultima sută de metri iar domnul ministru Trif va fi, sperăm săptămâna viitoare, la Călăraşi pentru a semna contractul de finanţare al acestei investiţii, benefică pentru călărăşeni. Titularul de proiect este Consiliul Judeţean dar important e că noi, cu sprijinul Guvernului României, am reuşit să aducem această finanţare la Călăraşi. Sperăm din toată inima ca această investiţie să demareze într-un timp cât mai scurt. Consiliul Judeţean să fie gata cu toate documentele necesare punerii în practică a acestui proiect. Ordinul de ministru este semnat şi mai multe detalii vă vor fi oferite de domnul ministru Trif când va fi prezent la Călăraşi”.

Portul Turistic și de Agrement presupune atât consolidarea malului Borcea, cât și construirea de pontoane pentru acostarea a 260 de ambarcațiuni. De asemnea, va fi ridicat un pavilion pentru evenimente expoziționale, conferințe și simpozioane. Proprietarii ambarcațiunilor vor avea la dispoziție un atelier pentru repararea ambarcațiunilor, precum și spații pentru conservarea acestora pe timp de iarnă. Tot în Portul Turistic vor exista atât spații comerciale, cât și stații pentru alimentarea cu combustibil a navelor de agrement.

Valoarea totală a investiției, care se va realiza pe o suprafață de peste 8,2 hectare, este de 51.706.060 lei, bani asigurați din bugetul Ministerului Turismului, în Masterplanul pentru Turism.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.