S. Vrăjitoru: Amenajarea canalului de irigaţii Gălățui-Călărași este aproape de final

S. Vrăjitoru: Amenajarea canalului de irigaţii Gălățui-Călărași este aproape de final

Deputatul Sorin Vrăjitoru, vicepreşedinte al PSD Călăraşi, a menţionat prin intermediul unei postări pe pagina personală de Facebook că investiţiile realizate în timpul guvernării PSD privind refacerea canalului principal de aducțiune și a stațiilor de repompare de la km 388 - Ciocăneşti şi stația de la Mihai Viteazul sunt aproape de finalizare. Faptele bune făcute în timpul guvernării PSD nu rămân fără ecou! Iar veştile bune circulă repede! Amenajarea canalului de irigaţii Gălățui-Călărași, reabilitarea CP,  este aproape de final (prima etapă -28 km canal). În calitate de deputat, membru al Comisiei de Agricultură, am militat pentru reabilitarea sistemului de irigaţii, un program naţional pentru infrastructura din toată ţara. Iar judeţul meu, Călăraşi, este parte din acest plan.

Vă reamintesc, refacerea canalului principal de aducțiune și a stațiilor de repompare de la km 388 - Ciocăneşti şi stația de la Mihai Viteazul sunt aproape gata. Prin această amenajare se vor putea iriga aproximativ 70.000 ha teren arabil.” scrie Vrăjitoru pe Facebook.

aldis

Pe 5 aprilie, anul acesta, a avut loc loc punerea în funcţiune a lucrărilor executate pentru obiectivul de investiţii “Modernizarea staţiei de pompare de irigaţii SPA km 388 – navele 2, 3 din amenajarea Gălăţui”, judeţul Călăraşi, a căror valoare este de 17.268.587,66 lei, cu o durată de execuţie de 30 luni şi finalizată în 17 luni. Prin realizarea acestei investiţii, suprafaţa posibil de irigat este de 20.000 ha, au anunşat reprezentanţii ANIF.

Aceata face parte din investiţiile Programului Naţional de Irigaţii prin care se doreşte a se reabilita o suprafaţă de 2.004.639 ha din 88 de amenajări de irigaţii, cu următoarele obiective: 119 staţii de pompare de bază, 178 de staţii de repompare, 11.856 m de conducte de refulare, 48.232 m de conducte îngropate, un colector, 2.548.860 m de canale de aducţiune, 2.811.338 m de canale de distribuţie şi 5.286 de construcţii hidrotehnice.

Amenajarea de irigaţii Gălăţui-Călăraşi a avut ca obiective reabilitarea a două nave plutitoare, a 29 de kilometri de canale şi a staţiei de repompare SRP1 Vlad Ţepeş, staţie care deserveşte pentru irigarea a 75.000 de hectare agricole.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.