Roxana Paţurcă: România nu are cele mai mici investiții publice din ultimii 15 ani. Dimpotrivă!

Roxana Paţurcă: România nu are cele mai mici investiții publice din ultimii 15 ani. Dimpotrivă!

Alejandro Hajdenberg, reprezentantul FMI pentru România și Bulgaria, a declarat recent că investițiile publice sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii 15 ani. "Bufferele pe care România le-a construit în criza financiară, cu îmbunătățri pe balanța fiscală, (...) acestea s-au dateriorat. România va fi mai puțin pregătită dacă economia este lovită de un șoc negativ. Va fi mai puțin spațiu fiscal să reacționeze", a precizat oficialul FMI.

“Reprezentantul FMI este într-o profundă eroare! Nu poți spune că investițiile sunt la cel mai mic nivel, când acestea sunt deja mai mari decât anul trecut și nici nu poți spune că au scăzut încasările la buget, când ANAF raportează încasări record. “ a declarat senatoarea PSD Călăraşi, Roxana Paţurcă, membră a Comisiei de buget, finanţe care a continuat “FMI s-a înșelat repetat în ultimii 2 ani în privința unor evoluții semnficative ale României – de exemplu creșterea economică, pe care au fost nevoiți s-o rectifice pozitiv de 3 ori anul trecut pentru a corespunde realității. Adevărul este complet opus celor afirmate de reprezentantul FMI: România nu are cele mai mici investiții publice din ultimii 15 ani. Dimpotrivă! Execuția bugetară, atestă oficial, că în primele 9 luni ale acestui an, investițiile au fost de 15,2 miliarde de lei, cu 25,7% mai mari decât anul trecut (când, de asemenea, investițiile au fost mai mari decât în 2016). România are în acest an venituri cu 13,6% mai mari decât anul trecut, pe primele 9 luni și au ajuns la 205 miliarde de lei conform datelor oficiale din execuția bugetată.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.