Roxana Paţurcă: România înregistrează un record istoric la producția agricolă

Roxana Paţurcă: România înregistrează un record istoric la producția agricolă

2018 este cel mai bun agricol din istoria țării în condiţiile în care producțiile record de grâu și porumb au crescut până aproape de 8 miliarde de euro cifra de afaceri din agricultura țării. România a detronat Franța de pe locul 1 la producția europeană de porumb.

Conform datelor Ministerului Agriculturii, producția de grâu din acest an este mai mare cu 200.000 de tone față de anul trecut, depășind 10 milioane de tone, iar cea de porumb ar urma să se situeze între 14,5 şi 15 milioane tone, comparativ cu doar 11,8 milioane de tone cât va recolta Franţa. “Producția de grâu a depășit în premieră 10 milioane de tone. De asemenea, au crescut investițiile agricole. În acest domeniu îşi desfăşoară activitatea în domeniu peste 12700 de firme. În primele 7 luni din 2018 s-au înființat 1450 de companii noi , cu 27% mai multe decât aceeași perioadă din 2017.” a declarat senatoarea PSD Călăraşi, Roxana Paţurcă, membră a Comisiei de buget, finanţe care a mai adăugat “Sunt  performanțe remarcabile determinate de politicile consecvente și deciziile guvernării PSD-ALDE – de la acordarea în avans a tuturor subvențiilor până la programele de refacerea și modernizare a infrastructurii agricole– sisteme de irigații, de combatere a grindinei – până la cele de sprijin a legumicultorilor sau crescătorilor de animale.”

În clasamentul realizat la nivel national pe baza cifrelor de afaceri rezultate din agricultura românescă, judeţul Călăraşi se află pe locul 2 (2,54 miliarde lei) după Timiş (2,85 miliarde lei) dar înaintea judeţelor Constanţa (1,93 miliarde de lei), Buzău și Satu Mare cu afaceri de câte 1,6 miliarde de lei fiecare. Topul cultivatorilor este condus de Agro-Chirnogi SA, cu afaceri de 880,6 milioane de lei în 2017. 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.