Roxana Paţurcă: PSD Călărași are potențialul de a câștiga orice alegeri!

Roxana Paţurcă: PSD Călărași are potențialul de a câștiga orice alegeri!

În urma Conferinţei Judeţene Extraordinare, desfăşurată duminică la Călăraşi, senatoarea Roxana Paţurcă a devenit preşedinte executive după câteva luni de interimar. În interviul acordat mai jos, domnia sa vorbeşte de şansele organizaţiei judeţene de a câştiga alegeri europarlamentare în plan local precum şi de provocările electorale din acest an dar şi din 2020.

 

Duminică, a avut loc la Călăraşi, Conferinţa Judeţeană Extraordinară de alegeri a PSD Călăraşi. Aţi fost, validată, în unanimitate de delegaţii prezenţi în funcția de preşedinte executiv. Felicitări! Pentru început, aş dori să ne spuneţi ce înseamnă o astfel de responsabilitate în contextul unui an electoral cu două provocări importante: alegerile europarlamentare, respectiv cele prezidenţiale.

Da, am fost validată în această funcție, ceea ce nu face altceva decât să mă responsabilizeze, pe mine dar și pe colegii mei din noua conducere a filialei PSD Călărași.

Profit de această ocazie și mulțumesc și pe această cale tuturor membrilor PSD Călărași care m-au susținut și m-au votat. Mulțumesc de asemenea colegilor mei din Parlament, senatori și deputați, din Călărași și din alte județe, care au fost prezenți duminică alături de mine și de organizația noastră la evenimentul extrem de important care a avut loc.

Ce înseamnă această responsabilitate? Eu una nu mă gândesc doar la alegerile din acest an, ci și la cele de anul viitor. După europarlamentarele din luna mai urmează spre finalul anului alegerile prezidențiale, iar în 2020 alegerile locale și cele parlamentare.

Sunt runde de alegeri care vor necesita din partea conducerii PSD Călărași un efort extrem de mare, dar mai ales o planificare și o coordonare impecabile. Din acest punct de vedere, funcția de președinte executiv al organizației este una care necesită o implicare deosebită, iar eu una am de gând să mă ridic la înălțimea așteptărilor.

 

La lucrările conferinţei a participat chiar preşedintele partidului, Liviu Dragnea, liderul Consiliului Naţional Mihai Fifor, secretarul Codrin Ştefănescu, eurodeputaţi, parlamentari, nume importante din PSD. Ce semnal ar fi acesta pentru organizaţia de la Călăraşi?

Așa cum menționam duminică în raportul activității politice, organizația de noastră este una privilegiată, având legături excelente cu conducerea centrală a partidului, cu premierul și cu miniștrii din cadrul Guvernului.

Prezența liderilor partidului la Călărași este un semnal bun pentru noi, un semnal de încredere pe care aceștia doresc să ni-l transmită, mai ales acum, înainte de alegeri.

Sigur, dacă interpretăm prezența liderilor partidului la Călărași prin prisma a ceea ce s-a întâmplat în urmă cu câteva luni, da, cu siguranță, a fost și un răspuns al conducerii centrale a PSD la nevoia de stabilitate care se resimte la nivelul filialei noastre.

 

„PSD Călărași este mai unit și mai stabil ca oricând”

 

Apropos de stabilitate, mi s-a părut că au fost şi câteva replici puţin tăioase între doi membri cu ştate vechi în partid. Cum le comentaţi?

Nu le-aș numi tăioase, dar au fost cu siguranță savuroase, atât pentru noi, cei din prezidiu, cât și pentru delegații din sală. Cei doi au opiniile lor și este normal să și le expună. I-am înțeles pe amândoi, am înțeles motivația acelor replici, îi cunosc foarte bine și știu și de ce au avut acel schimb de replici.

Ce aș menționa aici este că ambii, deși au expus opinii diferite, au demonstrat, prin ardoarea prin care și-au apărat ideile, că își doresc binele organizației. Din acest punct de vedere, îi respect și îi prețuiesc la fel de mult ca și înainte de Conferința județeană de duminică.

Așa cum am spus și în discursul meu, PSD Călărași este mai unit și mai stabil ca oricând.

Ce ne spuneţi de noua structură de conducere a filialei judeţene? Nu mai puţin de 19 vicepreşedinţi vor activa de acum în BPJ. Vă aflaţi în faţa unui nou început?

Nu este un nou început, este o continuare a muncii pe care am început-o cu ceva timp în urmă, atunci când a fost numită conducerea interimară a organizației.

Funcția de vicepreședinte vine la pachet cu responsabilități sporite pentru cel care o ocupă. Este de fapt vorba de o încercare de a pune în valoare potențialul unor lideri locali de a coordona membrii de partid din perspectiva alegerilor care se apropie. Avem nevoie de toți cei care pot pune umărul la conceperea și punerea în practică a unor campanii de succes.

 

„Românii s-au săturat să trimită la Bruxelles politicieni care-şi denigrează ţara”

 

Are potenţial PSD Călăraşi să câştige alegerile europarlamentare din mai? Bănuiesc că PNL va miza mult pe imaginea lui Dan Motreanu, la fel cum cred că şi ALDE se va sprijini pe notorietatea Noricăi Nicolai, europarlamentar în funcţie, politician de substanţă în România...

PSD Călărași are potențialul de a câștiga orice alegeri. Noi, când am fost uniți, am câștigat, indiferent de circumstanțele politice sau economice.

Mai ales acum, când economia funcționează, când există o creștere de peste 4% în anul 2018, când, cu PSD la guvernare, au crescut salariile și pensiile, avem o șansă unică - aceea de a le arăta oamenilor măsurile concrete luate de PSD care au generat creștere economică și au adus bunăstare românilor și călărășenilor.

Cu siguranță, Dan Motreanu este un politician pe imaginea căruia vor miza cei de la PNL în campanie. Totuși, indiferent de numele candidatului, cred că românii s-au săturat să trimită la Bruxelles politicieni care își denigrează țara. Cred că românii au realizat că politicienii PNL ascultă mai degrabă de vocea străinilor decât de vocea propriului electorat.

Cum pot Motreanu, Drăgulin, Orban sau Raluca Turcan să șteargă din mintea călărășenilor și a românilor în general imaginea eurodeputaților PNL care, în An Centenar, au inițiat și votat o Rezoluție împotriva României? Cum vor putea fi convinși românii să voteze candidații unui partid care își îndeamnă europarlamentarii să acționeze împotriva țării și a intereselor ei?

Poate Dan Motreanu să nege această realitate? Nu!

Poate Daniel Drăgulin să nege această realitate? Nu!

Poate orice alt lider al PNL din Călărași sau de la nivel central să nege ceea ce au făcut trădătorii de țară liberali la Bruxelles?

Ce pot cei de la PNL să le spună alegătorilor? Că europarlamentarilor lor le e rușine să își apere țara atunci când ajung la Bruxelles? Că o denigrează?

Am convingerea că putem câștiga orice alegeri, mai ales cele europarlamentare. Așa cum preciza și președintele Liviu Dragnea la conferința de duminică, la Bruxelles ne trebuie tineri, patrioți, care pot să apere interesele țării.

Eu sunt convinsă că alegătorii din Călărași vor cântări așa cum trebuie ceea ce s-a întâmplat în toți acești ani în Parlamentul European și că vor vota în consecință, sancționând lipsa de patriotism a celor de la PNL.

 

„Locuitorii municipiului au o serie întreagă de nemulțumiri în ceea ce privește actuala conducere a Primăriei”

 

Dacă tot ați amintit de Daniel Drăgulin, deşi ar mai fi un an şi vreo 3 luni până la locale, cum vedeţi dumneavoastră candidatul susţinut de PSD, capabil să câştige competiţia pentru Primărie? Ce calităţi ar trebui să aibă?

Să fie un bun coordonator, un bun gospodar și un bun cunoscător al tuturor posibilităților de finanțare a proiectelor locale și de interes public. Adică exact opusul actualului primar de la Călărași.

Este devreme să vorbim despre locale, dar locuitorii municipiului au o serie întreagă de nemulțumiri în ceea ce privește actuala conducere a Primăriei. Este și normal să aibă nemulțumiri atunci când li s-au promis multe și s-au realizat extrem de puține. Atunci când așteptările sunt mari, pe fondul unor promisiuni pe măsură, dezamăgirea este cu atât mai mare.

Noi ne vom lupta pentru recâștigarea primăriei municipiului. Încă nu am stabilit cine va fi candidatul PSD Călărași pentru acea funcție, dar mai e până atunci.

Ce le transmiteţi colegilor dumneavoastră, o parte dintre ei fiind prezenţi şi duminică, la Călăraşi, înaintea primelor 2 confruntări electorale?

Le transmit ceea ce le-am transmis și duminică, de la prezidiu - să aibă încredere în noi, în potențialul nostru, al conducerii, al întregii echipe. Așa cum spuneam, putem realiza surprize extrem de frumoase la viitoarele alegeri, iar modul în care am simțit duminică pe cei aflați în sală, extrem de aproape de noi, de cei aflați la prezidiu, îmi oferă siguranța că suntem mai uniți ca oricând.

Știu că ne va fi extrem de greu să atingem obiectivele pe care singuri ni le-am asumat, dar va fi cu atât mai frumos atunci când vom reuși.

Mulţumesc.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.