Roxana Paţurcă, mesaj pentru membrii PSD: Haideți să fim cât mai uniți, pentru că în unitate a stat mereu forța partidului!

Deşi iniţial şi-a manifestat intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte executiv, a doua din cadrul organizaţiei judeţene, Roxana Paţurcă a făcut un pas în lateral, retrăgându-şi candidatura cu puţin timp înainte de startul Conferinţei Judeţene de alegeri.

După părerea mea, Roxana Paţurcă nu s-a speriat de competiţia în sine, pe care ar fi dus-o cu George Chiriţă ci a preferat să pună interesele partidului înaintea vanităţilor personale. A dat dovadă de echilibru dar mai ales de maturitate politică, fiind convinsă că unitatea partidului este mai importantă decât bătălia internă pentru nişte funcţii şi aşa vremelnice.

Vineri seară, senatoare Roxana Paţurcă şi-a făcut foarte bine lecţiile...politice, având înţelepciunea să pună efectiv pe primul loc soarta partidului şi aşa profund măcinat de convulsiuni la Centru.

Înaintea marilor competiţii care cu adevărat  contează, şi mă refer aici la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale, ambele programate anul viitor, respectiv alegerile locale şi parlamentare din 2020, omul politic Roxana Paţurcă şi-a reînnoit ataşamentul faţă de partid, faţă de colegi, faţă de principile social – democrate iar gestul său eminamente politic a fost pe deplin apreciat de camarazii săi din partid.

Iată mai jos mesajul transmis de Roxana Paţurcă participanţilor la conferinţă.

Roxana Conferinta 1

„Domnule președinte,

Stimați candidați,

Dragi colege și colegi,

După o perioadă de interimat prelungită a venit și momentul alegerilor în cadrul organizației noastre, alegeri care au loc la aproape doi ani de la plecarea dintre noi a fostului nostru coleg și prieten, Dan Cristodor, ”Bebe” cum îl știam cu toții.

Permiteți-mi să cinstesc în acest moment memoria celui care a fost președintele organizației PSD Călărași pentru o perioadă îndelungată și vă rog acest lucru din două motive – primul este acela că acest prieten, chiar plecat dintre noi, merită, pentru tot ce a făcut pentru organizația noastră și pentru județul nostru, să îl cinstim așa cum se cuvine și să ne amintim de el mereu. Al doilea motiv este pentru că cel care va ieși astăzi câștigător al alegerilor interne va avea de menținut ștacheta rezultatelor politice măcar la înălțimea la care o ridicase Bebe Cristodor în perioada de care ne aducem cu drag aminte.

Din acest punct de vedere, indiferent cine va îndeplini începând de mâine funcția de președinte plin al organizației noastre, va avea o sarcină extrem de dificilă dar și un exemplu extrem de motivant în persoana predecesorului său.

Am un mesaj pe care doresc să vi-l transmit în calitate de vicepreședinte al PSD Călărași, de senator de Călărași și de președinte al Organizației de Femei la nivel județean a partidului nostru.

Aceste alegeri vin într-un moment extrem de important pentru noi toți – partidul nostru este la putere și face ceva concret pentru români, așa cum a demonstrat-o până acum prin respectarea pașilor din programul de guvernare.

Un exemplu concret – creșterea punctului de pensie cu 10% și a pensiei minime de la 520 la 640 lei, o măsură luată de guvernul condus de premierul Viorica Dăncilă și de care au beneficiat peste 70.000 de pensionari din județul nostru.

Un alt exemplu – creșterea investițiilor publice, de la 6 miliarde lei în primele 6 luni ale anului trecut la peste 9,1 miliarde în primele 6 luni ale acestui an, sumă care a permis o alocare importantă și către județul nostru pentru modernizarea drumurilor, extinderea rețelelor de canalizare, modernizarea iluminatului public, renovarea școlilor și grădinițelor, prin intermediul programelor aferente.

Un alt exemplu – creșterea salariilor medicilor, măsură de care a beneficiat și personalul medical din Călărași, și exemplele ar putea continua.

Sunt bani alocați de către guvernul PSD către anumite sectoare de activitate, bani alocați și județului nostru, bani care se simt și în buzunarele călărășenilor sau se văd în modernizarea infrastructurii și a facilităților publice pentru cetățeni.

Cu toate acestea, să nu uităm că guvernarea, în general, erodează în timp popularitatea liderilor și încrederea românilor în aceștia iar cei aflați la Putere trebuie să depună eforturi mult mai mari dacă doresc să se mențină acolo. Este un adevăr, un paradox sociologic dacă vreți, de care însă trebuie să ținem cont.

De aceea, aceste alegeri pe care le avem astăzi la PSD Călărași au o importanță crucială – cel care va fi ales va avea de coordonat în următoarea perioadă de timp campaniile electorale ale PSD Călărași în nu mai puțin de 3-4 runde de alegeri politice extrem de complicate: europarlamentarele din primăvara anului viitor, prezindențialele din toamna anului viitor și mai apoi alegerile locale și generale. Este o perioadă extrem de încărcată și foarte complicată, având în vedere că, dacă ne uităm la ceea ce se întâmplă pe scena politică, deja unii au început campania pentru viitoarele alegeri și încearcă să ne dezbine.

Să nu uităm că cel care va fi ales astăzi va trebui să țină la unitatea organizației, să știe să găsească resursele necesare pentru a obține rezultatele excelente pe care PSD Călărași le-a obținut și în trecut și să țină aproape de conducerea de la Centru a partidului. În ceea ce ne privește pe noi, femeile din PSD, domnule președinte, știți că mereu am știut să ținem aproape de liderii noștri pentru că, nu-i așa, în spatele oricărui bărbat de succes, lider politic, stă o femeie puternică și care știe ce înseamnă loialitate și devotament.

Ca reprezentant al județului Călărași în Senatul României doresc să nu închei înainte de a adresa un mesaj primarilor și viceprimarilor noștri, cei care se află de fapt în linia întâi a bătăliei politice – pe ei ne bazăm atunci când sunt campanii electorale, la ei apelăm atunci când dorim să încurajăm cetățenii să iasă la referendum și nu este deloc ușor, în vremurile pe care le trăim, să convingi lumea să iasă la vot, indiferent pentru ce cauză. Peste câteva săptămâni avem un referendum extrem de important pentru valorile creștine ale neamului nostru și vom apela tot la ei. Prin urmare, suntem datori să fim cât mai aproape de ei, să le ascultăm opiniile, să ținem cont de ele, să transmitem nemulțumirile lor sau exemplele pozitive până la Centru, astfel încât să putem veni în întâmpinarea nevoilor primăriilor noastre ori de câte ori trebuie. Dragi primari și viceprimari care vă aflați astăzi aici, deși știți, mă repet: numărul meu îl cunoașteți, puteți oricând apela la mine atunci când considerați că vă pot sprijini în demersurile voastre pentru binele cetățenilor care ne-au acordat încrederea în localitățile călărășene și chiar și pentru binele celor care nu ne-au acordat-o, mulți dintre ei s-au răzgândit între timp sau se vor răzgândi dacă văd că ne facem treaba.

Închei prin a vă adresa tuturor un îndemn: haideți să fim cât mai uniți, pentru că în unitate a stat mereu forța PSD, indiferent că vorbim despre organizația noastră sau de întregul partid. Atunci când am fost uniți, nu au reușit să ne doboare adversarii politici, indiferent ce ar fi încercat; atunci când unitatea noastră a dat dovadă de slăbiciune, în acele momente am pierdut alegeri și am stat în Opoziție.

Prin urmare - vă doresc astăzi înțelepciune în a acorda votul vostru celui mai vrednic candidat și vă asigur încă de pe acum că voi sprijini cu toată puterea pe cel care va îndeplini de mâine funcția de președinte plin al PSD Călărași. Felicitări anticipat, Ciprian Pandea!

Vă mulțumesc, succes tuturor candidaților!”

Roxana Conferinta 2

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.