Roxana Paţurcă: În primele 9 luni ale anului, exporturile României au depășit 50 de miliarde de euro

Roxana Paţurcă: În primele 9 luni ale anului, exporturile României au depășit 50 de miliarde de euro

România rămâne competitivă și face venituri consistente din exporturi, care continuă să crească sistematic. Este unul dintre cei mai relevanți indicatori ai performanței actului de guvernare actual, susţine senatoarea PSD Călăraşi, Roxana Paţurcă, membră a Comisiei de buget, finanţe care a continuat “În primele 9 luni ale anului, exporturile României au depășit 50 de miliarde de euro. Este o  creștere cu 9,1% față de aceiași perioada a anului trecut, dovadă concludentă a evoluției economice ascendente și a bunului mers al afacerilor în guvernarea PSD-ALDE”

În septembrie 2018 faţă de aceeaşi lună a anului 2017, exporturile au fost mai mari cu 5,1% iar importurile cu 3,4%. Acest fapt demonstrează, începutul procesului de reducere, în dinamică lunară, a decalajului dintre exporturi și importuri, adică a deficitului comercial.

Raportat la primele 9 luni, deficitul comercial a fost de aproape 10 miliarde de euro, mai mare cu un miliard de euro decât anul trecut.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.