Roxana Paţurcă: Îi îndemn pe toți să meargă la urne și să voteze astfel încât în Parlamentul European să ajungă doar români patrioți

Roxana Paţurcă: Îi îndemn pe toți să meargă la urne și să voteze astfel încât în Parlamentul European să ajungă doar români patrioți

Puţine momente ne mai despart de finalul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare programate duminică, 26 mai.

Senatoarea, Roxana Paţurcă, preşedinte executive al organizaţiei judeţene PSD Călăraşi, aflată pe lista de candidaţi propusă de PSD face un bilanţ al acestor zile de campaniei susţinând că în urma întâlnirilor avute, călărăşenii au înţeles că România se află pe drumul cel bun. Mesajul său este ca pe 26 mai, cetăţenii să voteze în aşa fel încât în Parlamentul European să ajungă doar români patrioți. La Bruxelles și Strasbourg e nevoie de europarlamentari care să apere interesele românilor.

Doamnă senator, ne aflăm aproape de finalul campaniei electorale. A fost o perioadă plină. Aţi fost în linia întâi, fiind alături de colegii dumneavoastră în judeţ. Cum au decurs aceste întâlniri cu cetăţenii şi care credeţi că sunt şansele PSD, la capătul acestei perioade de campanie?

Vreau să vă spun că am depus un efort considerabil, atât noi, cei din echipa de conducere, în frunte cu președintele Iulian Iacomi, cât și membrii de partid, voluntarii noștri. Sunt mulțumită de modul în care ne-am organizat și de cum au decurs lucrurile în această campanie.

Cu siguranță rezultatele de la urne îmi vor da dreptate - PSD Călărași poate obține un scor excelent la aceste alegeri.

În ceea ce privește întâlnirile cu cetățenii, cred că merită să amintesc două aspecte: primul ar fi acela că românii încep să se trezească la realitate și în județul nostru. Călărășenii au realizat că este în regulă să ai pensii mai mari, să ai salarii mai mari, să îți crească puterea de cumpărare, să crească și economia țării la un nivel record pentru Uniunea Europeană. Călărășenii au realizat că lucrurile nu stau așa cum le spun mereu cei de la PNL, cei care au amenințat că vor tăia salariile dacă vor ajunge la guvernare, și au înțeles că România se află pe drumul cel bun.

În al doilea rând, sunt uimită de numărul mare de călărășeni care cunosc foarte bine ce rol au eurodeputații români la Bruxelles și de ce este extrem de important ca România să trimită în Parlamentul European doar patrioți.

Figuraţi pe lista de candidaţi propusă de PSD, fiind reprezentanta Călăraşiului la aceste alegeri. Ce înseamna asta în plan personal, dar şi politic, la nivelul organizaţiei judeţene din conducerea căreia faceţi parte?

Prezența mea pe liste a avut un efect mobilizator asupra membrilor organizației noastre. Din acest punct de vedere, faptul că am putut fi prezentată călărășenilor ca și candidat al organizației pe lista pentru europarlamentare a reprezentat un punct pozitiv și le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine pe parcursul acestei campanii.

În același timp, prezența mea pe liste demonstrează încrederea pe care o are conducerea PSD în potențialul organizației noastre, nominalizarea mea fiind o onoare, atât pentru mine, cât și pentru colegii mei.

Aceasta ne-a determinat să depunem un efort și mai mare pentru a nu dezamăgi încrederea acordată de conducerea centrală a partidului.

Principalul adversar al PSD rămâne şi în plan local PNL, partid cu o mare reprezentare atât la nivelul administraţiei publice locale cât şi judeţene. Credeţi că veţi putea trece primii linia de sosire duminică seara?

Am pornit în această campanie cu un minus - acela de a avea o conducere proaspăt aleasă, din acest punct de vedere trebuind în primul rând să ne sincronizăm forțele și eforturile, să armonizăm totul într-un întreg. Cu toate acestea, am știut să transformăm minusul în plus - faptul că abia fuseserăm aleși în luna martie, ne-a făcut pe toți să ne dorim cu atât mai mult să demonstrăm de ce suntem în stare și să probăm măsura valorii noastre în cadrul acestei campanii.

Da, PNL are avantajul unei reprezentativități mai mari la nivelul organelor de conducere ale administrației publice locale în Călărași, dar exact din acest motiv am știut că trebuie să ne străduim și mai mult.

De aceea, cred că avem posibilitatea de a învinge duminică, la urne, PNL.

În mai toate sondajele de opinie PSD este creditat cu un procent cuprins între 30 şi 35%. E un scor bun, credeţi că duminică, rezultatul final va fi şi mai bun?

Cred că sondajele de opinie reflectă scorul pe care îl vom obține la nivel județean. Desigur, vor fi localități unde PSD va obține scor mult mai mare, dar ca medie, cred că ne situăm între 30 și 35%. Dacă ne mobilizăm cum trebuie în ziua votului și dacă la urne se vor prezenta toți cei care cred că România ar trebui să fie reprezentată doar de patrioți în Europa, atunci cu siguranță vom obține un scor mai bun.

Care ar fi principalele mesaje ale PSD care s-ar putea desprinde din această campanie electorală?

Principalul mesaj este acela că românii trebuie să conștientizeze că România merită mult mai mult respect în Europa și că există un singur partid care le-a apărat cu adevărat interesele la nivel european, iar acela este PSD.

Ce părere aveţi de referendum? Veţi pune ştampila pe buletinele care conţin cele două întrebări propuse dar cam…uitate de preşedintele Klaus Iohannis?

Nu voi vota la referendum. Nu știu câți oameni au înțeles ce întrebări a pus președintele, mai ales că, așa cum ați menționat, nici el nu le ține minte, deși se presupune că le-a gândit chiar domnia sa.

Acesta este nivelul politicii prezidențiale - o bătaie de joc la adresa românilor, o cheltuială nejustificată a banilor publici, un demers înțeles doar de cei care și-au făcut deja calcule pentru alegerile prezidențiale de la finalul acestui an.

Ce le transmiteţi călărăşenilor? Gândurile dumneavoastră de final de campanie...

Le mulțumesc tuturor călărășenilor pentru modul civilizat în care s-au manifestat în perioada campaniei electorale. Nu au avut loc incidente majore, ceea ce presupune că am ajuns cu toții la un anumit nivel de înțelegere a jocului politic, la un anumit nivel de maturitate politică.

Îi îndemn pe toți să meargă la urne și să voteze astfel încât în Parlamentul European să ajungă doar români patrioți. Avem nevoie la Bruxelles și Strasbourg de europarlamentari care să ne apere interesele noastre, ale tuturor.

Mulţumesc şi succes!

 

Articol comandat de Partidul Social Democrat – PSD

CUI mandatar financiar coordonator: 41190008

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.