Roxana Paţurcă: Economia ţării evoluează constant bine. Inflaţia va fi sub 3,5% în acest an!

Roxana Paţurcă: Economia ţării evoluează constant bine. Inflaţia va fi sub 3,5% în acest an!

În luna septembrie 2018, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 4482 lei, cu 0,7% mai mare decât în luna august 2018. Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 2688 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 19 lei (+0,7%), relevă ultimele date ale Institutului Naţional de Statistică.

Comparativ cu luna septembrie a anului precedent, câştigul salarial mediu net a crescut cu 13,1%.

“Economia țării evoluează constant bine, iar aplicarea consecventă a programului de guvernare consolidează beneficiile obținute de români, în pofida isteriilor politice ale Opoziției și ale propagandei anti-PSD.” susţine senatoarea PSD Călăraşi, Roxana Paţurcă, membră a Comisiei de Buget – finanţe din Camera Superioară a Parlamentului care a continuat “Salariul mediu brut lunar a depășit 1000 de dolari și se apropie de 1000 de euro. În septembrie, a ajuns la 4482 de lei, cu 13,1% mai mare decât anul trecut. În termeni reali, creșterea este 7,7%! Deci nivelul de trai al românilor a crescut în mod real cu aproape 8% față de anul trecut, după ce în 2017 crescuse cu 12% față de guvernarea tehnocrată. Practic, în pofida inflației, românii își pot cumpăra mai multe bunuri față de anul trecut, deci au un nivel de trai mai ridicat. Acest lucru demonstrează creșterea și menținerea puterii reale de cumpărare a salariului mediu; altfel spus, creșterea economică se regăsește și se simte real și efectiv în buzunarele românilor.”

 

Inflația va fi sub 3,5% în acest an!

Statisticile confirmă că în acest an, inflația a evoluat în termeni absolut normali și că relatările alarmiste despre niveluri de inflație lunară de peste 5% erau în fapt rezultatul influențelor din toamna anului trecut și a modalității de calcul/raportare și în niciun caz creșteri sistematice de prețuri de la lună la lună. “Odată-n plus se confirmă ceea ce a susținut PSD. La nivelul întregului an, inflația va avea un nivel absolut rezonabil – 3,5%- specific unei evoluții firești pentru o reală economie de piață, cum este cea a României. Oamenii au simțit la propriu că nimic din anunțurile apocaliptice pe care propaganda le-a rostogolit periodic despre ”ravagiile” creșterii inflației nu se confirmă. Prețurile – mai ales la bunurile și produsele de larg consum – au fost relativ constante.” a mai adăugat senatoarea Roxana Paţurcă.

Banca Națională în noul scenariu al prognozei ”reconfirmă perspectiva continuării scăderii ratei anuale a inflaţiei până spre limita superioară a intervalului ţintei de inflaţie în decembrie 2018, urmată de coborârea şi menţinerea acesteia în jumătatea superioară a intervalului ţintei până la finele orizontului prognozei”. “E o confirmare a bunei guvernări actuale, ce aruncă-n ridicol afirmații de genul celor făcute de Iohannis că ”programul de guvernare a devenit manual de manipulare”. a conchis parlamentarul călărăşean.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.