Roxana Paţurcă: Economia României a crescut şi în cel de-al treilea trimestru al anului

Roxana Paţurcă: Economia României a crescut şi în cel de-al treilea trimestru al anului

Senatoarea PSD Călăraşi, membră a Comisiei de buget, finanţe din Camera Superioară a Parlamentului a evidenţiat pe pagina personală de facebook că economia României a înregistrat o creştere în cel de-al treilea trimestru, clasându-se pe locul 2 în Uniunea Europeană. “Economia României a crescut şi în cel de-al treilea trimestru al anului, țara noastră fiind a doua din UE din acest punct de vedere. Creşterea PIB cu 1,9% în al treilea trimestru este cu atât mai semnificativã cu cât economiile altor state au înregistrat o scădere, între acestea şi Germania care a înregistrat un PIB cu 0,2% mai mic în trimestrul III față de trimestrul al II-lea al anului. Performanța guvernului PSD-ALDE vine normal, după o serie de măsuri economice şi sociale luate în prima jumătate a anului, măsuri care au adus beneficii majorității românilor şi care au crescut gradul de competitivitate al companiilor. Astfel, țara noastră demonstrează că evoluția pozitivă a economiei în primele două trimestre nu este deloc întâmplătoare. Totodată, cifrele Eurostat validează programul de guvernare PSD ca fiind unul viabil economic şi care va aduce bunăstare cetățenilor.” Este mesajul postat de parlamentarul călărăşean pe Facebook.

Produsul Intern Brut a crescut cu 0,2% în zona euro şi cu 0,3% în Uniunea Europeană în trimestrul al treilea 2018 comparativ cu trimestrul al doilea, statele membre cu cele mai puternice ritmuri de creştere fiind Malta (3,6%) şi România (1,9%), arată datele preliminare publicate vineri de Eurostat.

Comparativ cu trimestrul al treilea al anului trecut, PIB a crescut cu 1,6% în zona euro şi cu 1,8% în UE.

Datele provizorii publicate vineri dimineaţa de Institutul Naţional de Statistică arată că în trimestrul trei 2018, avansul economiei a fost de 4,3% pe seria brută şi 4,1% pe seria ajustată sezonier comparativ cu perioada similară a anului trecut. Faţă de trimestrul doi al acestui an, PIB a consemnat o creştere de 1,9% în termeni reali. De asemenea, în perioada ianuarie - septembrie 2018, Produsul intern brut a crescut cu 4,2%, atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier, faţă de perioada similară a anului trecut.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.