Roxana Paţurcă: Economia răspunde pozitiv politicilor guvenului PSD

Execuţia bugetului general consolidat pe primele şapte luni ale anului 2018 s-a încheiat cu un deficit de 11,9 miliarde lei, respectiv 1,26% din PIB, în scădere faţă de cel de 14,97 miliarde lei, respectiv 1,61% din PIB înregistrat în primul semestru, conform datelor publicate joi de Ministerul Finanţelor Publice. Economia răspunde pozitiv politicilor guvenului PSD. Toți indicatorii atestă echilibru și creștere robustă. Veniturile statului ating niveluri record. Acest tablou al cifrelor care nu mint demonstrează o performanță guvernamentală care aruncă-n ridicol acuzațiile politice de tipul ” buget iresponsabil sau guvernare incompetentă” vânturate de Iohannis și ai lui.” a declarat pentru www.arenamedia.ro, senatorul PSD Călăraşi, Roxana Paţurcă.

Roxana Paturca 2 august 2018

Veniturile bugetului general consolidat, în sumă de 160,8 miliarde lei, reprezentând 17% din PIB, au fost cu 13,9% mai mari, în termeni nominali, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. S-au înregistrat creşteri faţă de anul precedent în cazul încasărilor din contribuţiile de asigurări (+37,5%) şi din veniturile nefiscale (+20,7%). Fondurile atrase de la  Uniunea Europeană, în contul plăţilor efectuate, au fost de 7,6 miliarde lei, cu 16,7% mai mari decât anul trecut. Reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10% a determinat o scădere a impozitelor din salarii cu 22,7%.

Cheltuielile de personal au fost cu 25,1% mai mari față de 2017, urmare a majorărilor salariale acordate în temeiul legii (Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice).

În ceea ce priveşte cheltuielile bugetului general consolidat, acestea au fost în sumă de 172,8 miliarde lei, cu 18% mai mari faţă de perioada ianuarie-iulie 2017. Cheltuielile cu asistenţa socială au crescut cu 13,1%, fiind influenţate de: majorarea cu 9% a punctului de pensie de la 1 iulie 2017, respectiv cu 10% de la 1 iulie 2018 – când a ajuns la 1100 lei; creşterea indemnizaţiei sociale pentru pensionari de la 520 lei la 640 lei; majorarea şi modificarea modalităţii de stabilire a indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului şi stimulentul de inserţie.

Cheltuielile pentru investiţii, care includ cheltuielile de capital, precum şi pe cele aferente programelor de dezvoltare finanţate din surse interne şi externe, au fost de 10,9 miliarde lei, cu 29,8% mai mari.

Deficit bugetar este de 1,26% din PIB, în scădere față de cel semestrial, de 1,61% din PIB. “Nivelul actual de 1,26% din PIB deficit bugetar este exact acela anticipat / aprobat de Guvern și Parlament, pentru acest moment, în legea bugetului de stat, astfel încât să nu fie niciun element de risc. România se va încadra în tința de deficit de 3% pentru acest an!” a continuat parlamentarul călărăşean, membru al Comisiei de Buget – finanţe din Senat.

 

ANAF a reușit încasări record în luna iulie 2018!

În iulie 2018, ANAF a avut încasări record, realizând cele mai mari venituri lunare în toată istoria sas, de 26,8 miliarde lei! “Potrivit datelor, în luna iulie, s-a realizat cea mai mare depășire a programului de încasări de venituri bugetare de la înființarea ANAF – plus 2,9 miliarde de lei! Pe primele 7 luni ale acestui an, s-a înregistrat cel mai mare volum al TVA restituit din existent ANAF, de 10,24 miliarde de lei! Transferul contribuțiilor a determinat o creștere cu 37,5% a încasărilor din contribuţiile de asigurări față de anul trecut. Veniturilor din TVA – 31,9 miliarde de lei - sunt mai mari cu 9,8% pe primele 7 luni ale anului comparativ cu anul trecut. De asemenea, veniturile nefiscale  au crescut cu 20,7%!” a mai precizat Roxana Paţurcă, domnia sa concluzionând “Cifrele arată cât de solid și performant este programul de guvernare al PSD, aplicat de actualul cabinet, care păstrează echibrele macro, asigură creștere economică și venituri bugetare consistente/suficiente pentru susținerea financiară a creșterilor de pensii, salarii, subvenții și investiții. În concluzie, execuția bugetară la 7 luni arată foarte bine! Guvernul face performanță economică!”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.