Roxana Natalia Pațurcă: PNL a dat startul unei campanii de intoxicare a opiniei publice din Călărași

Roxana Natalia Pațurcă: PNL a dat startul unei campanii de intoxicare a opiniei publice din Călărași

Preşedinte executiv al organizaţiei judeţene PSD Călăraşi, senatoarea, Roxana Natalia Paţurcă, a declarat că liberalii au dat startul unei campanii de intoxicare a opiniei publice din Călăraşi pe marginea unui subiect extrem de sensibil: majorarea alocaţiilor pentru copii. Parlamentarul călărăşean face precizări importante în acest sens subliniind că PNL a propus un amendament prin care a solicitat să se aloce bani suplimentari pentru majorarea alocaţiilor din excedentul bugetului de asigurări sociale, lucru interzis de lege!.

 

Doamnă senator, nu a trecut nici măcar o săptămână de la momentul în care ne spuneați că PSD va majora alocațiile copiilor din întreaga țară și, vineri, așa s-a și întâmplat.

Da, într-adevăr, bugetul de stat prevede creșterea alocațiilor pentru copii de la 84 de lei la 150 de lei.

De fapt, așa cum am spus-o și anterior, PSD este singurul partid preocupat de soarta celor mulți, singurul partid care își dorește creșterea puterii de cumpărare a românilor, singurul partid care a crescut salariile și pensiile, în condițiile în care PNL critică mereu acest gen de măsuri.

Am putut vedea cu toții modul în care economiștii PNL au criticat recent măsurile de relaxare fiscală promovate de către PSD, dar și modul în care au primit liderii PNL vestea creșterii salariilor și pensiilor. Din punct de vedere politic, este normal să nu le convină succesul PSD, dar din punct de vedere uman, având în vedere faptul că măsurile luate de PSD sunt în favoarea românilor, ar fi fost de dorit ca Opoziția să admită că măsurile luate aduc bunăstare.

PNL își dorește, și spune pe față acest lucru, scăderea salariilor și măsuri de impozitare mai drastică a populației și firmelor.

În acest context, cacealmaua politică pe care au încercat să o joace pentru a manipula electoratul este una ieftină: au propus un amendament prin care solicitau să se aloce bani suplimentari alocațiilor pentru copii din excedentul bugetului asigurărilor sociale, lucru care este interzis de lege. Liberalii știau acest lucru și au folosit refuzul PSD de a încălca legea drept motiv pentru campania manipulatoare pe care au început-o: PSD nu dorește creșterea alocațiilor pentru copii.

PSD își dorea și își dorește creșterea alocațiilor pentru copii, ba chiar și acționează concret în acest sens, dar nu prin încălcarea legii, așa cum doreau liberalii. Drept dovadă, PSD a depus amendamentul corect la Legea bugetului, iar alocațiile au fost majorate de la 84 la 150 lei.

Urmează acum, așa cum a anunțat și premierul, ca Guvernul să emită o OUG pentru creșterea alocațiilor la acest nivel.

 

Este un efort financiar mare pentru bugetul României?

Este un efort financiar considerabil, dar de acest efort pe care PSD îl face acum vor beneficia nu mai puțin de 3.125.452 de copii, din cei 3.523.667 de copii care primesc alocație de stat. Practic, putem vorbi despre alocarea unei sume aproape duble pentru acest capitol al bugetului în ceea ce privește copiii care primeau anul trecut 84 de lei. Este vorba aici și de zeci de mii de copii din Călărași care acum vor beneficia de alocații mărite.

 

Există bani la buget?

Există bani la buget și pentru alocațiile copiilor, aproape dublate de către PSD, dar și pentru măririle de salarii și pensii, unele dintre ele intrate în vigoare încă de anul trecut.

Celor care aduc critici modalității în care este creionat acest buget, votat de plenul Parlamentului, le amintesc doar că România se situează pe locul 4 în Uniunea Europeană din punct de vedere al creșterii economice în 2018, cu un procent de 4,1%. Această performanță ne-a permis acum să gândim bugetul pe 2019 pe un PIB care depășește în premieră 1000 miliarde lei.

 

Cum vor profita românii de aceste performanțe economice? Cum vor influența ele pozitiv puterea de cumpărare a românilor?

Există câteva linii de forță ale acțiunii bugetare în acest an. Astfel, salariul minim va crește cu 10%, la fel și pensia minimă, în timp ce punctul de pensie va crește cu încă 15% și va ajunge la 1265 lei de la 1 septembrie.

DIncolo de aceste creșteri care se vor resimți imediat în buzunarele românilor și vor crește puterea de cumpărare, Sănătatea și Educația, două dintre ministerele care au suferit în anii trecuți, vor primi mai mulți bani de la buget: 9,9 miliarde lei în plus pentru Educație și 6,5 miliarde lei pentru Sănătate.

Mai mult, pentru că vreau să mă refer și la acest lucru, sunt resurse mai mari cu 7 miliarde de lei pentru autoritățile locale, care păstrează integral banii din impozitul pe venit. Din acest punct de vedere, și autoritățile locale din județul nostru vor beneficia de fonduri mai mari pentru a realiza ceea ce au promis cetățenilor.

Asistăm acum la un paradox - primarii Opoziției critică bugetul pe 2019 fără să cunoască sau fără să îi intereseze faptul că vor beneficia de mai mulți bani la bugetul local. Avem destule exemple și la noi, în județul Călărași.

 

Există prevăzuți și bani pentru investiții?

Da, PSD a suplimentat și acest capitol din bugetul de stat, investițiile ajungând la peste 10 miliarde de Euro (50 de miliarde de lei), sumă care este cu 15,5 miliarde de lei mai mare decât în 2018.

Dintre acestea, 6 miliarde de lei sunt alocați direct investițiilor în infrastructură, un domeniu care are nevoie urgentă de finanțare pentru demararea, continuarea sau finalizarea unor autostrăzi și drumuri expres.

PSD demonstrează că, dincolo de politica social-democrată pe care o aplică, este preocupat și de bunul mers al mediului privat. Să ne uităm la succesul pe care îl are programul Start-Up Nation, acolo unde zeci de mii de firme au aplicat și în acest an, foarte multe dintre ele având punctajul maxim.

Creșterea economică pe care a promis-o PSD românilor la preluarea guvernării este o realitate.

 

De ce au votat parlamentarii PNL împotriva acestui buget?

Cei de la PNL au înțeles că această proiecție bugetară va aduce un plus de bunăstare românilor și va realiza marile proiecte de infrastructură așteptate de toți.

Din acest motiv, succesul guvernării PSD începe să îi pună pe gânduri din perspectiva alegerilor europarlamentare și prezidențiale din acest an. Principalul lor obiectiv în acest an este menținerea la Cotroceni a primului turist al țării, fapt pentru care, așa cum vedem, fac tot ce e posibil, de la blocarea inițiativelor Guvernului până la promovarea unor informații false în spațiul public.

Acesta este de fapt și motivul pentru care, cu o totală lipsă de respect pentru adevăr și pentru cetățenii din județul nostru, PNL Călărași a început o campanie de manipulare a opiniei publice călărășene, intoxicând cu informații false spațiul online și mass-media.

Îi sfătuiesc pe cetățenii călărășeni să cântărească bine informațiile care vin dinspre PNL Călărași. Din prea mult timp și lipsă de ocupație, liberalii găsesc fel de fel de forme, destul de eficiente, de a manipula opinia publică. Este dovada modului în care aceștia au tratat și vor trata și de acum înainte relația cu electoratul.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.