Rovana Plumb despre Siegfried Mureșan: Un cal troian al lui Traian Băsescu în PNL

Președintele Organizației Femeilor Social Democrate, Rovana Plumb, a criticat dur declarațiile făcute de europarlamentarul Siegfried Mureșan în momentul trecerii sale de la PMP la PNL, când a declarat că obiectivul său principal este înlăturarea PSD de la Guvernare.

„M-a surprins limbajul suburban, total inadecvat cu poleiala de european rasat în care se prezintă acest domn. Este o contradicție care îți sare în ochi, între limbajul grosolan și CV-ul pompos cu care defilează domnul Mureșan. Nu îmi dau seama dacă așa este dânsul într-adevăr sau dacă s-a contaminat deja de la liderii PNL, care s-au remarcat recent prin acest tip de limbaj agresiv, bădărănesc și ofensator”, a declarat Rovana Plumb.

Totodată, reprezentanta social-democraților a susținut că de fapt, noul „facelift” cu care vrea să se prezinte PNL în alegerile europarlamentare, nu ar fi altceva decât un cal troian al lui Băsescu: „Am văzut cum a fost prezentată cu surle și trâmbițe trecerea domnului Siegfried Mureșan de la PMP, la PNL. Practic, un act de trădare a fost prezentat ca un mare succes politic, iar un traseist de duzină e prezentat drept noua stea a politicii românești. Acesta este „facelift”-ul cu care vrea să se prezinte PNL în viitoarele alegeri euro-parlamentare. S-ar putea să aibă însă o mare surpriză. Din ceea ce se zvonește, domnul Mureșan nu ar fi altceva decât un cal troian al lui Traian Băsescu – cea mai simplă cale prin care PMP mai poate obține încă un fotoliu în Parlamentul European pe listele PNL”, a spus Rovana Plumb.