Roseţi / N. Rîjnoveanu: Nimic nu am făcut în localitatea asta fără o consultare prealabilă a cetăţenilor

Roseţi / N. Rîjnoveanu: Nimic nu am făcut în localitatea asta fără o consultare prealabilă a cetăţenilor

Nicolae Rîjnoveanu, primarul comunei Roseţi, a realizat bilanţul activităţii desfăşurate în mandatul 2016 – 2020, subliniind că absolut toate proiectele iniţiate, demarate şi executate au fost prefaţate de o consultare prealabilă a cetăţenilor. În aceşti 4 ani, suma proiectelor majore executate sau în curs de executare se apropie de 300 de miliarde de lei vechi.

Domnule primar Rîjnoveanu, mandatul dvs. 2016-2020 s-a încheiat. În jur de 45 de zile ne mai despart de data alegerilor. Aţi întocmit bilanţul acestor ultimi 4 ani. Mulţumit?

Nicolae Rîjnoveanu: Eu zic că da, şi din câte văd, cetăţenii din comuna Roseţi ne apreciază pentru ceea ce am realizat. Tot ce am realizat, am realizat la vedere. Oamenii ştiu că le-am respectat dorinţa.

Pe un eşantion de aproximativ 1.200 de persoane s-a putut realiza strategia de dezvoltare a localităţii care face parte integrantă din PUG. Cetăţeanul din comuna Roseţi poată să observe că acele obiective pe care le-a prevăzut prin această strategie, le-am respectat cu sfinţenie. Pe lângă ele am mai putut realiza şi altceva atunci când a fost cazul. De atunci, cetăţenii au ştiut, într-adevăr, că au lângă ei un primar care va realiza ceea ce au prevăzut. Dar şi alte lucruri care s-au realizat între timp. Vedeţi dvs. dacă stau să mă gândesc, nimic nu am făcut în localitatea asta fără ca ei să nu îmi fie aproape, fără o consultare prealabilă. Să ştiţi că, de multe ori, am găsit oameni care mi-au dat nişte idei extraordinar de frumoase.

Am lecturat o parte din obiectivele majore pe care le-aţi finalizat în această perioadă, unele sunt în execuţie. Sunt lucrări de anvergură, sunt lucrări care consumă foarte mulţi bani. Dar aţi găsit resurse cu care să finalizaţi proiecte de anvergură, cifrate, per total, la sute de miliarde de lei vechi.

Nicolae Rîjnoveanu:  Coparticiparea localităţii noastre este foarte mică la aceste lucrări. Am ţinut cont de acest lucru dar de fapt am promovat cele mai eficiente programe. Nu m-a ajutat absolut nimeni, cu nimic. M-am sprijinit pe echipele de management ale proiectelor, m-am sprijinit pe aparatul de specialitate, pe cetăţenii de bună credinţă care ştiau despre ce este vorba, pe cei cu care am colaborat direct: proiectanţi, consultanţi, diriginţi de şantier şi chiar executanţi. Nu în ultimul rând m-am bazat pe Dumnezeu.Şi astfel am reuşit  să fac ceea ce am făcut. Nimeni altcineva nu m-a ajutat cu absolut nimic. Chiar dacă unii de împăunează ca şi cum m-ar fi ajutat sau ar fi avut ei vreun rol în executarea acestor lucrări. Nici un rol! Minciuni gogonate!

Dacă ei mint în felul ăsta crezând că au făcut ceva, vă daţi seama ce ar însemna să câştige de acum încolo dumnealor? Noi ne vedem de treabă în continuare, ştim foarte bine unde le-am lăsat, unde trebuie să ajungem cu ele. Şi cetăţeanul ştie acest lucru.

Vă invit să trecem în revistă fiecare lucrare care s-a executat, e în execuţie sau urmează să fie executată.

Pe PNDR: „Extinderea, reţelei de canalizare menajeră şi modernizare gospodărie de apă, înfiinţarea a două foraje şi reabilitare reţea distribuţie apă”. Valoare: 7.274.901, 30 lei, sumă fără TVA. Termen de finalizare 27.08.2021.

Pe această lucrare se va executa şi un bazin de colectare a apei, cu un volum de 315 mc., cu o staţie de pompare care realizează cel puţin două atmosfere (at.) în reţea. În felul ăsta, evităm multe neajunsuri. Pentru că acolo unde sunt deja probleme, reţeaua va ceda. Dar nu e bai, rolul nostru este să o întreţinem şi să realizăm ce trebuie. Scopul este să distribuim apă în reţea. Acelaşi sistem de clorinare, sistem de raze infraroşii care se realizează două filtre poroase, cum ar fi filtrul de nisip şi filtrul de cărbune. Sperăm să obţinem o apă de o calitate excepţională. Deci această lucrare se execută pe PNDR, cu bani de la Uniunea Europeană.

Pe PNDL: „Reabilitare şi modernizare  Şcoală Generală Iancu Rosetti din comuna Roseţi, judeţul Călăraşi”. Valoare:  6.949.825 lei (TVA inclus). Contractul a fost încheiat cu SC Alege, în sumă de de 6.445.307 lei.

Procesul de învăţământ se desfăşoară în 5 corpuri de şcoală. Corpurile de şcoală A, B şi C, ce se află chiar în centrul localităţii pe DN 3B, cu corp de şcoală în regim de înălţime P+1. Acum, după noul proiect, învăţământul se desfăşoară în 5 săli clasă. Un corp cu 4 clase executat prin programul PHARE, care va suferi nişte modificări interioare, şi o şcoală în care au învăţat inclusiv părinţii noştri, cu o vechime de peste 140 de ani, care trebuie, de asemenea, să fie reabilitată şi din punct de vedere al rezistenţei. De fapt, din punct de vedere al rezistenţei se umblă şi la şcoala P+1. Avem câţiva pereţi care sunt cu probleme. Evaluatorul şi proiectantul ne-au solicitat acest lucru prin proiect iar noi trebuie să executăm. Acum se lucrează acolo. S-a executat acoperişul, şi vom continua cu totul.Vrem să terminăm până pe 14 septembrie, apoi să ieşim afară din acest corp de şcoală pentru că pe exterior se mai pot executa lucrările şi în timpul orelor de curs, dar în interior, nu.

Sunt şanse să terminaţi până pe 15 septembrie?

Nicolae Rîjnoveanu: Fără discuţii, da. La corpul de şcoală D, în maxim 4 zile se iese de acolo, adică e vorba numai de cele două clase şi fostul corp de şcoală. La corpul de grădiniţă se mai lucrează dar tot la fel, până în data când se încep cursurile, ambele vor fi date la cheie. Eu aş dori din tot sufletul să pot promova şi un alt proiect despre care o să vă vorbesc mai târziu. O să vă spun şi rolul lui.

Cât priveşte corpul E, la momentul când va fi finalizat, o să vedeţi, o lucrare într-adevăr aşa cum trebuie. În ambele corpuri vor fi executate lucrările până la final şi vor fi finalizate inclusiv finisajele exterioare. Tot. Veţi vedea şi dotările care sunt într-adevăr deosebite, cum ar trebuie să fie într-o şcoală.

De secolul XXI...

Nicolae Rîjnoveanu: Da. Contractul a fost semnat cu SC Alege care a făcut lucrări de calitate. Sperăm să terminăm în aşa fel încât să ne desfăşurăm procesul de învăţământ în bune condiţii.

Ce aţi mai asfaltat, că deja era totul asfaltat.

Nicolae Rîjnoveanu: Nu, s-au terminat şi aceşti 9,8 km. Tot pe PNDL, e vorba de proiectul „Modernizare drumuri de interes local”. Proiect în valoare de 6.950.291 lei, din care 6.612.440 lei, bani alocaşi pe program şi 340.254 lei, contribuţia noastră. Contractul  a fost executat de Telpron, o societate cu care au am mai lucrat. A mai câştigat aici două lucrări, o societate care îmi place cum îşi face treaba. Am terminat investiţia înainte de termen. Pe 10 octombrie 2020 trebuia să fie definitivată. Este executată deja, eu am dat decizie pentru întrunirea comisiei de recepţie. Se va recepţiona şi sperăm că vom avea banii ca să putem să ne achităm datoria pe care o avem.

Mai rămân străzi neasfaltate?

Nicolae Rîjnoveanu: Mai rămân cam 1,2 km, mici bretele unde nu am putut să intervenim pentru că nu au lăţimea necesară. Sunt nişte probleme acolo, pe străzile acele. Plus că, pe viitor, după 10 ani de funcţionare a câtorva trasee, trebuie intervenit că dau semne de oboseală, inclusiv dacă vedeţi str. General Dragalina, pe care se află Primăria. Trebuie umblat la ea în aşa fel încât să mărim lăţimea.

N-a fost asfaltată prin 2010?

Nicolae Rîjnoveanu: Da. Pe această stradă aş dori să măresc lăţimea stramei stradale. Aş vrea ca rigolelor de scurgere să le aduc o îmbunătăţire în aşa fel încât să lăţesc suprafaţa că e o stradă foarte importantă.

Adică să nu se simtă prea mult existenţa acelor rigole.

Nicolae Rîjnoveanu: Da, exact.

Şi sportul văd că v-a preocupat, domnule primar. Adică mă refer la sănătatea copiilor, prin construirea acestui teren de fotbal.

Nicolae Rîjnoveanu: Da, pe GAL am promovat lucrarea „Construire teren de fotbal pentru antrenament, vestiare şi împrejmuire”. Plus nocturnă. Valoarea acestei lucrări este de 880.711de lei, sumă fără TVA. Termen de finalizare: 24.08.2021. Aici am depins foarte mult de promovare, să vedem cine câştigă...

Aţi trecut de faza de licitaţie?

Nicolae Rîjnoveanu: Nu, este pe SICAP. Se depun oferte.

Pe CNI: „Construire sală de sport şcolară”. Se execută în curtea şcolii. Are legătură cu cel 3 corpuri A, B, şi C. Valoare: 6.534.491 lei. Tot aşa, se află în fază de licitaţie pe SICAP. E o lucrare pe care nu noi o vom executa. Noi doar am făcut ceea ce trebuia să facem: predare amplasament, studii topo, avize tot. Noi am promovat această lucrare şi CNI-ul o execută. E foarte bine, mai bine decât atât nu se poate. Decât că merg cam încetinel, dar asta e situaţia. Nu e vina voastră. De fapt modul cum se derulează aceste lucrări nu depinde de noi, depinde de legislaţia ţării şi ştiţi foarte bine că uneori se întârzie cu execuţia din cauza acestor probleme.

Roseţi / Proiecte realizate în mandatul 2016 – 2020

1. Extindere reţea de canalizare menajeră şi modernizarea gospodăriei de apă, înfiinţare două foraje şi reabilitare reţea distribuţie apă

Valoare conform contractului de lucrări: 7.274.901,30 lei fără TVA.

Termen de finalizare: 27.08.2021

2. Reabilitare, modernizare Şcoală gimnazială „Iancu Rosetti”

Valoare conform contract de lucrări: 6.949.825,62 lei din care fonduri guvernamentale: 6.610.558 lei (PNDL) şi contribuţie proprie: 339.267 lei

Termen de finalizare: 25.09.2020

3. Modernizare drumuri de interes local în comuna Roseţi

Valoare conform contract de lucrări: 6.950.291,03 lei din care fonduri guvernamentale: 6.612.440,64 lei (PNDL) şi contribuţie proprie: 340.254,73 lei. Lucrare deja terminată deşi termenul de finalizare era 10.10.2020.

4. Construire teren de fotbal pentru antrenament, vestiare, împrejmuire şi iluminat

Valoare conform contract de lucrări: 880,711,57 lei fără TVA

Termen de finalizare: 24.08.2021

5. Construire Sală de sport şcolară, în comuna Roseţi

Valoare conform contract de lucrări: 6.534.491,00 lei, sumă fără TVA.

 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.