Radovanu / I. Gălbinașu (PSD) a preluat luni mandatul de viceprimar

Radovanu / I. Gălbinașu (PSD) a preluat luni mandatul de viceprimar

În ciuda opoziției manifestată public, nu de acum ci de vreo 10 ani încoace, primărița liberală a comunei Radovanu, Vasilica Dobrescu va fi, totuși, nevoită să lucreze în Executivul Primăriei cu Ionuț Gălbinașu, rivalul său de la PSD, pe care l-a învins pe 27 septembrie, la scrutinul pentru locale, la o diferență de doar 15 voturi și după cum susțin social – democrații cu sprijinul secretarei Primăriei pe numele căreia a fost depusă și o plângere în acest sens. Priviți datele de mai jos și veți “sesiza” și singuri diferențele care pot face, lejer, obiectul unei cercetări...penale.

În cadrul unei ședințe extraordinare, convocată la solicitarea celor 7 aleși locali PSD și la care au participat 12 din cei 13 consilieri în funcție, Gălbinașu a preluat luni mandatul de viceprimar. Asta după ce săptămâna trecută, în cadrul unei ședințe ordinare, primărița a reușit, la capătul unui scandal la care au trebuit să intervină și câțiva polițiști, să retragă de pe ordinea de zi Proiectul de hotărâre privind alegerea viceprimarului. De data asta, în prezența întregii conducerii a Consiliului Județean, Dobrescu a tăcut, nu s-a mai dat în spectacol, permițând desfășurarea în condiții normale, civilizate, a ședinței în cadrul căreia aleșii liberali, 5 la număr, cel de-al 6-lea fiind suspect COVID, n-au dorit să avanseze nicio propunere, conștienți că demersul lor seamănă fix cu o frecție la picior de scaun.

Dacă prefectul județului, Marian Stoica, pus în funcție la începutul anului de PNL, nu va ataca în contencios, proiectul adoptat luni, atunci Ionuț Gălbinașu își va putea continua mandatul de viceprimar pe care l-a mai deținut și în trecut. În caz contrar, social – democrații nu sunt dispuși să renunțe, anunțând deja că intenționează să reia întreaga “procedură”, mai cu seamă că dețin majoritatea simplă și nici unul dintre ei nu intenționează să trădeze, adică să treacă în barca primăriței care deși este din 2008 la cârma Primăriei, rezultatele muncii sale sunt sublime dar lipsesc cu desăvârșire.

Rezultate alegeri locale Radovanu – 27 septembrie

Primărie

Vasilica Dobrescu (PNL): 1110 voturi / 48,94%

Ionuț Gălbinașu (PSD): 1095 voturi / 48,28%

Consiliul Local

PSD: 7 mandate (1072 voturi)

PNL: 6 mandate (1029 voturi)

galbinasu2