R. Paţurcă: Vor fi finanțate din acest fond proiectele care nu sunt eligibile pentru finanțare din fonduri externe nerambursabile

R. Paţurcă: Vor fi finanțate din acest fond proiectele care nu sunt eligibile pentru finanțare din fonduri externe nerambursabile

Proiectul de OUG privind măsurile fiscal-bugetare, adoptat vinerea trecută în cadrul unei şedinţe extraordinare de Guvern, conţine, printre altele, şi măsura care se referă la înfiinţarea unui fond de dezvoltare şi investiţii prin intermediul căruia va fi susţinută finanţarea proiectelor de dezvoltare ale comunităţilor locale şi universităţilor. “Se vor putea finanţa proiecte în domenii precum sănătate, educaţie, dezvoltare locală şi infrastructură", a explicat premierul Viorica Dăncilă.

“Unul din obiectivele asumate prin Programul de Guvernare este realizarea unei  creșteri economice inteligente, sustenabile si inclusiv bazată pe o forță de muncă calificată și ținând cont că decalajele dintre județe sunt semnificative, este necesară o realocare a fondurilor publice disponibile către localitățile cu potențial financiar mai redus. Astfel, se propune înființarea Fondului de Dezvoltare si Investiții, gestionat de Comisia Națională de Strategie si Prognoza, printr-un cont de disponibil.” a declarat pentru www.arenamedia.ro senatoarea PSD Călăraşi, Roxana Paţurcă, membră a Comisiei de buget, finanţe din Senat, care a mai adăugat “Fondul se utilizează pentru finanțarea proiectelor de investiții ale unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale în domenii prioritare precum sănătate (dispensare, centre medicale), educație (scoli, grădinițe, creșe), rețea de apa, canalizare, infrastructura etc. Sursa de finanțare o reprezintă împrumuturile în lei, acordate în limita sumei de 10 miliarde Euro, echivalent lei. Vor fi finanțate din acest fond proiectele care nu sunt eligibile pentru finanțare din fonduri externe nerambursabile sau cele pentru care a fost epuizată finanțarea. Avem următoarele beneficii: vor fi utilizate excedentele bugetare ale UAT-urilor și vom urmări o dezvoltare regională echilibrată a tuturor regiunilor țării.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.