R. Paţurcă: Un imens respect tuturor femeilor care luptă pentru egalitatea de șanse

R. Paţurcă: Un imens respect tuturor femeilor care luptă pentru egalitatea de șanse

În fiecare an, pe 8 Mai, în România se sărbătorește Ziua egalității de șanse între femei și bărbați. Este un moment care ne amintește tuturor, deopotrivă, că încă mai avem multe de făcut pentru ca femeile să poată avea șanse egale cu bărbații în actuala societate.
Ne referim în primul rând la egalitatea salariilor femeilor cu bărbații. Studiile arată că în Uniunea Europeană există o diferență de 17% între salariile femeilor și cele ale bărbaților, o diferență inexplicabilă, mai ales în cazurile în care vorbim de muncă egală care este retribuită diferit.
Ne referim, de asemenea, și la eliminarea violenței asupra femeilor.
Aceleași studii arată că în ultimii ani a crescut violența intra-familială și că nu mai puțin de 33% dintre femeile din Uniunea Europeană au fost supuse, cel puțin o dată, violențelor de orice natură, fizică sau sexuală. 
Sunt situații inacceptabile, mai ales într-o societate modernă.
Ca femeie politician am cunoscut, încă din primele momente în care m-am înscris în organizație, diferența aceasta de percepție în ceea ce privește aportul pe care femeile îl aduc într-un colectiv, la locul de muncă, în societate sau chiar în cadrul partidelor politice.
Din acest motiv, am militat o bună perioadă de timp, încă de la înscrierea în partid, în 2001, în cadrul organizației politice de femei social-democrate, pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați. Este drept că de atunci s-au făcut pași pentru progres în această privință, dar încă mai e drum lung de parcurs.
În ceea ce privește perioada mai recentă, alături de actualul președinte al OFSD Călărași la nivel de județ , Elena Mihăilescu sau alături de Iuliana Raiu, președinta de la municipiu, militez în continuare pentru aceeași cauză: egalitate de șanse între femei și bărbați. Doresc ca, prin tot ceea ce se întâmplă în rândul PSD Călărași, să dăm un exemplu, în primul rând celorlalte formațiuni politice din județ, că femeia poate avea un rol însemnat în bunul mers al societății, îndeplinind la fel de bine funcții politice și administrative. 
Astăzi ne bucurăm de un rezultat pe care cu ceva timp în urmă nici nu ni-l imaginam: avem, la nivelul OFSD Călărași, două femei vice-primar si un număr considerabil de consiliere. 
Credem în continuare în șansa de a înscrie cu succes femei pe listele de la alegerile locale, astfel încât să putem avea femei primar, dar și mult mai multe consiliere. Avem aici un exemplu care ne demonstrează că prezența femeilor în număr mare în politică poate fi un succes: municipiul Oltenița, acolo unde domnul primar Țone a respectat paritatea de gen. 
Ne bucurăm de prezența, în cadrul organizației, a unor membre care au demonstrat deja la locurile lor de muncă sau în cadrul inițiativei antreprenoriale pe care o conduc că femeile pot avea succes acolo unde își aduc aportul. Unele femei din OFSD Călărași deja contribuie la dezvoltarea antreprenoriatului călărășean, oferind locuri de muncă și aducând, prin serviciile oferite, un plus de valoare economiei locale. Așteptăm în continuare alături de noi cât mai multe călărășence care vor să se implice în viața socială a județului. 
La PSD Călărași și în OFSD Călărași femeile vor avea mereu șansa lor și vor fi apreciate așa cum în nicio altă formațiune politică nu ar putea.

Președinte executiv PSD Călărași
Roxana-Natalia Pațurcă

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.