R. Paţurcă: Testarea în masă trebuie să înceapă cu medicii din prima linie, nu cu cetățenii aflați deja în izolare!

R. Paţurcă: Testarea în masă trebuie să înceapă cu medicii din prima linie, nu cu cetățenii aflați deja în izolare!

„Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door, după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, declara miercuri Victor Costache, cel care joi şi-a prezentat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii.

“Faptul că Guvernul PNL anunță că poate începe testarea în masă e dovada că până acum *România a avut o lipsă acută de teste* Fiind mai ocupat cu anticipatele, Guvernul PNL a lăsat România nepregătită în lupta cu pandemia!” a menţionat pentru www.arenamedia.ro senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executiv al PSD Călăraşi care a continuat “Strategia „îi testăm doar pe cei cu simptome grave” a fost o mare minciună prin care s-a ascuns lipsa de teste și culpa majoră a guvernului!”

În opinia sa, “Guvernul PNL nu are cunoștințe elementare în gestionarea unei epidemii – testarea în masă trebuie să înceapă cu medicii din prima linie, nu cu cetățenii aflați deja în izolare! Anunțul ministrului demisionar Costache privind testarea în masă a tuturor locuitorilor din București arată modul amatorist și superficial în care a tratat Guvernul PNL această pandemie.”

Paturcă apreciază că înainte de a trece la testarea în masă a locuitorilor din București, Guvernul trebuie să facă mai întâi testarea în masă a tuturor cadrelor medicale aflate în prima linie, acestea fiind urmate de cei care asigură ordinea publică.

“Și nu o singură dată, ci în mod regulat după fiecare zi de muncă! Doar așa medicii și asistentele care se sacrifică în aceste zile vor fi protejați.După medici trebuie făcute teste pentru cei care asigură ordinea în societate: poliția, jandarmeria, armata!  Apoi, cei care asigură alimentele și medicamentele pentru populație și pentru cei din sectoarele critice: vânzători, casiere, transportatori, lucrători în sistemul energetic, televiziune națională etc. Abia apoi se poate trece la testarea în masă a populației, începând cu categoriile cele mai vulnerabile, începând cu cei în vârstă cu afecțiuni cronice! Iar testarea în masă trebuie făcută în mod aleatoriu, pe gospodării.” a conchis senatoarea Roxana Paţurcă.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.