R. Paţurcă: Tabloul dezastrului provocat țării în numai 9 luni de guvernare PNL: tăieri, amânări, anulări de drepturi!

R. Paţurcă: Tabloul  dezastrului provocat țării în numai 9 luni de guvernare PNL: tăieri, amânări, anulări de drepturi!

Austeritatea a revenit în România. PNL face ce știe: o ”observă cu îngrijorare” și se apucă de tăieri, amânări sau anulări ale drepturilor legale!

Rectificarea bugetară este prezentată drept una prin care se alocă fonduri în plus și care, încropită de pixul lui Cîțu, pare că emană bunăstare peste toată România și peste toți românii. În realitate însă, drepturilor oamenilor, cuvenite prin legile în vigoare, sunt tăiate, amânate sau anulate: Guvernul Orban a tăiat de 5 ori procentul de creștere a alocațiilor, a tăiat de 3 ori procentului de creștere a pensiilor și a refuzat creșterea salariilor pentru profesori!

Ministerul de Finanțe pare a fi protagonist în bancurile din timpul comunismului: de fapt nu s-au dat bani, s-au luat! România a reintrat în zodia tăierilor, exact la fel ca pe vremea tandemului Boc-Băsescu. După acea perioadă, ne amintim cu toții, România a intrat într-o criză economică și financiară fără precedent, din care nu și-a revenit decât cu greu.

Pensionarilor li se servește altă miciună, spunându-li-se că cele 14 procente ar reprezenta cea mai mare creștere a punctului de pensie. Pensionarii nu uită că între 2016 și 2019 PSD a crescut punctul de pensie cu 39.8% în total, adică dublu decât ceea ce le oferă acum Cîțu. Mai mult, prin oferirea a doar 14%, pensionarilor li se fură 26% din creșterea legală, iar promisiunile ministrului de Finanțe cum că într-o altă etapă vor majora punctul de pensie nu mai conving pe nimeni. 

Profesorilor li se oferă și lor o nouă...amânare, fiind anunțați că nu li se majorează salariile de la 1 Septembrie, așa cum li s-a promis de către Guvernul Orban. La ce au folosit atunci toate asigurările cum că sunt bani la buget pentru creșterile salariale din învățământ?

Ce nu primesc cetățenii simpli, primesc angajații din instituțiile de forță, cele care au ajutat de altfel PNL să impună un regim autoritar în timpul pandemiei: primesc bani în plus președinția României - Administrația Prezidențială - 588.000 de lei, STS 64,5 mil. de lei, SRI 64,3 mil. de lei, SIE 33,6 mil. de lei, SPP 2,3 mil. de lei. Acum ați înțeles de cine au nevoie cei care se află vremelnic la guvernare? Nu de cetățeni, ci de ofițeri care să le îndeplinească ordinele!

 România se îndreaptă vertiginos către o criză profundă. În doar nouă luni, guvernul PNL a reușit să întoarcă țara înapoi în timp, în 2016. Toate beneficiile economice și sociale reușite în 3 ani de guvernare PSD sunt pe cale să se spulbere.

Acesta este tabloul  dezastrului provocat țării în numai 9 luni de guvernare PNL: tăieri, amânări, anulări de drepturi!

Roxana Paţurcă, senator PSD Călăraşi

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.