R. Paţurcă: Sunt extrem de încântată că modificările la Legea educației naționale vin în sprijinul administrațiilor publice locale

R. Paţurcă: Sunt extrem de încântată că modificările la Legea educației naționale vin în sprijinul administrațiilor publice locale

Senatoarea PSD de Călăraşi, Roxana Paţurcă, de profesie cadru didactic, a subliniat prin intermediul unei postări pe contul personal de Facebook că ultimele modificări aduse Legii Educaţiei Naţionale, votate ieri în Senat, vin în sprijinul administrațiilor publice locale și contribuie la asigurarea bunului mers al instituțiilor de învățământ.

“Sunt extrem de încântată pentru că modificările la Legea educației naționale numărul 1/2011 pe care le-am inițiat alături de colegii mei din Senatul României au fost adoptate.

Astfel, la articolul 105, alineatul (2), lit. e) și h) se modifică și vor avea următorul cuprins:

e) cheltuieli pentru transportul elevilor, conform prevederilor art. 84 alin (1) și pentru transportul școlar;

h) cheltuieli pentru concursuri școlare și activități educative extrașcolare, centre de excelență organizate în cadrul sistemului de învățământ;

De asemenea, la articolul 105, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alin. (4), cu următorul cuprins:

(4) Prin bugetul consiliilor locale pot fi aprobate cheltuieli cu reparații curente , respectiv de natura obiectelor de inventar, cu încadrarea în bugetul alocat.”

Aceste modificări vin în sprijinul administrațiilor publice locale și contribuie la asigurarea bunului mers al instituțiilor de învățământ. Mulțumesc pe această cale tuturor celor care au contribuit la adoptarea acestui articol prin care Legea educației naționale face un pas înainte prin luarea în considerare a situațiilor dificile care apăruseră în anumite localități din țară și care trebuiau rezolvate la nivelul Parlamentului.” a scris pe contul de Facebook parlamentarul călărăşean.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.