R.Pațurcă: Senatorii PSD votează, astăzi, în regim de urgență respingerea legii pentru autonomia Ținutului Secuiesc!

R.Pațurcă: Senatorii PSD votează, astăzi, în regim de urgență respingerea legii pentru autonomia Ținutului Secuiesc!

Recent a făcut valuri în mas-media adoptarea tacită de către Camera Deputaților a unui proiect de lege privind autonomia așa numitului ținut secuiesc. Întrucât este un subiect extrem de sensibil pentru societatea românească, am stat de vorbă despre această situație cu senatorul PSD Roxana-Natalia Pațurcă.

Doamna senator, care este situația acestei legi la acest moment?

Legea a trecut tacit în Camera Deputaților, care a sesizat imediat Senatul ca și cameră decizională în acest caz. Pentru ca să lămurim încă de la bun început speculațiile care au apărut în presă, vă anunț că PSD votează astăzi în Senat, în regim de urgență, împotriva legii privind autonomia Ținutului Secuiesc.

Autonomia teritorială pe care o tot solicită UDMR este un lucru neconstituțional şi de neacceptat. Nu putem fi de acord cu o astfel de inițiativă anti-constituțională și, dacă ar fi apucat să dezbată această lege, cu siguranță nici colegii noștri deputați nu ar fi votat pentru adoptarea ei.

Au existat vreodată alte intenții în ceea ce privește această lege?

NU! Niciodată! PSD nu va vota în nicio circumstanță politică o lege pentru autonomia teritorială a etnicilor maghiari sau a altor etnii din România! Tocmai de aceea, respingem orice acuzații care sunt în aceste momente aduse de PNL, un partid aflat în pierdere vizibilă de încredere în rândul populației.

Nu am susținut și nu vom susține niciodată pretențiile celor de la UDMR privind autonomia așa numitului Ținut Secuiesc. Este o temă falsă pe care cei de la PNL încearcă să o rostogolească în spațiul public pentru a-și mai acoperi din greșelile pe care le comit de când au preluat puterea, în special în modul în care gestionează măsurile de prevenire a infectării cu COVID-19.

Și totuși proiectul a trecut de Camera Deputaților, e drept, în urma adoptării tacite

Acest proiect nu a fost niciodată discutat în Camera Deputaților. Nimeni, probabil, în afară de inițiatori, nu l-a luat în serios, ca proiect viabil. România este și va rămâne în actuala formă de organizare ca stat unitar, independent și indivizibil cu un singur Guvern, un singur Parlament și o lege care este aceeași pentru toate județele țării.

Atunci când acuză PSD pentru trecerea tacită a acestei legi în Cameră, PNL uită că din cauza unui coleg de-al lor parlamentar și din cauza comportamentului său iresponsabil s-a închis Parlamentul.

PNL a uitat că toți deputații și senatorii PSD s-au refugiat în vilele de protocol și nu s-au prezentat la vot nici măcar pentru învestirea propriului Guvern!

PNL a uitat că a blocat Parlamentul timp de aproape două luni, în timp ce parlamentarii PSD au venit săptămânal în Plenul Senatului și Camerei Deputaților!

Deci astăzi proiectul va fi respins de Senat ca și cameră decizională a Parlamentului?

Da, proiectul va fi respins in corpore de către senatorii PSD. Niciodată, atât timp cât PSD este reprezentat în Parlamentul României, nu va exista un Ținut Secuiesc și nici o altă formă de autonomie etnică pe teritoriul țării noastre.

Tema pe care încearcă să o plaseze PNL pe agenda publică este o temă falsă. Îi rog pe liberali să se concentreze mai degrabă pe măsurile care trebuie luate pentru sprijinirea populației și firmelor afectate de criza generată de epidemia de COVID-19. Este un lucru mai util de făcut decât să inventeze teme false de dezbatere publică.

La ora publicării acestui material, Comisia de administrație publică a Senatului, din care face parte și doamna senator Roxana-Natalia Pațurcă, a dat deja un vot negativ pe proiectul de lege privind autonomia ținutului secuiesc. La ora 14.00 proiectul va intra la vot în plenul Senatului unde, așa cum au dat asigurări senatorii PSD, proiectul urmează să fie respins.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.