R. Paţurcă, semnal de alarmă: Este necesară clarificarea urgentă a modalității în care copiii vor începe școala în acest an

R. Paţurcă, semnal de alarmă: Este necesară clarificarea urgentă a modalității în care copiii vor începe școala în acest an

În mod normal noul an şcolar bate la uşă însă autorităţile centrale par rupte de realitate. „Este necesară clarificarea urgentă a modalității în care copiii vor începe școala în acest an.” susţine senatoarea Roxana Paţurcă pe contul personal de Facebook. În opinia sa Guvernul ar trebui să pregătească în regim de urgenţă spaţiile şcolare pentru prevenirea oricăror focare epidemiologice. “Sondajele de opinie arată că 4 din 5 părinți vor să fie implicați direct în discuțiile cu conducerea școlilor, dar și cu autoritățile locale. Dacă nici până acum părinții nu au înțeles cum vor începe școlile, este limpede că la capitolul comunicare autoritățile nu stau deloc bine și că au eșuat în a face cel mai simplu lucru pe care autoritățile trebuie să îl facă în tot acest haos epidemiologic: să transmită un mesaj celor care așteaptă lămuriri și nu zvonuri.

Părinții nu cer altceva decât să știe dinainte ce au de făcut astfel încât copiii, care până acum erau obișnuiți cu un anumit stil de orar și de desfășurare a cursurilor, să fie pregătiți, măcar psihologic, pentru ceea ce va urma din Septembrie.

Mai mult, un sondaj de opinie arată că 56% dintre părinți cred că elevii nu vor respecta deloc regula purtării măștii în interiorul școlii.

În aceste condiții, faptul că se întârzie comunicarea condițiilor în care se vor desfășura cursurile nu face decât să genereze confuzie în rândul părinților și copiilor deopotrivă. Este deja târziu, dar măcar în al doisprezecelea ceas Guvernul trebuie să lămurească situația și să pregătească spațiile școlare așa cum trebuie pentru prevenirea oricăror focare epidemiologice.” este mesajul postat pe Facebook de parlamentarul social – democrat.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.