R. Paţurcă: Salarii mai mari, putere de cumpărare mai mare

R. Paţurcă: Salarii mai mari, putere de cumpărare mai mare

În luna ianuarie 2019, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 4837 lei, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică.

Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 2936 lei, în scădere faţă de luna precedentă cu 21 lei (-0,7%). Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice) (6768 lei), iar cele mai mici în fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (1718 lei).

Comparativ cu luna ianuarie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 18,2%.

„Veniturile salariale continuă să crească. La fel, puterea de cumpărare! Se reconfirmă astfel succesul angajamentului politic al PSD de a aduce mai mulți bani în buzunarele românilor și în egală măsură se face din nou dovada că Iohannis e rupt de realitate cu acuzele sale privind ”eșuarea” guvernării PSD.” a declarat pentru www.arenamedia.ro senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executiv al PSD Călăraşi care a continuat “Plus 18,2%! Cu atât a fost mai mare, în luna ianuarie 2019, câștigul salarial mediu net față de aceiași lună a anului trecut. În termeni reali, adică după luarea în calcul a mediei de inflație a ultimului an, indicele câștigului salarial REAL este de 114,4%, adică la fiecare sută de lei, românii au o putere de cumpărare mai mare cu 14,4 lei! Asta înseamnă aproximativ 400 de lei în plus, real, la salariul mediu net de 2936 de lei.”

Paţurcă a mai menţionat faţă de ianuarie 2016 salariul mediu nominal net a crescut cu 993 de lei respectiv cu peste 50%. “Acest câștig salarial este și mai evident, iar respectarea angajamentului politic al PSD și mai puternic susținută, dacă se face comparația între IANUARIE 2019 și IANUARIE 2016 – moment al guvernării lui Cioloș, promovate și susținute de Iohannis. Salariul mediu nominal net, în ianuarie 2016, era de 1943 de lei. Acum, este de 2936 de lei. Adică un plus de 993 de lei, respectiv + 51,1%! Raportat la euro, salariu mediu net era de 428 de euro, în ianuarie 2016 și este de 620 de euro, în ianuarie 2019. Pe scurt, milioane de români au câștigat în plus aproape 200 de euro la salariu mediu încasat.” a continuat Roxana Paţurcă, lidera PSD Călăraşi concluzionând “Salariul mediu net exprimat în euro a crescut cu 44%  în guvernarea PSD  față de guvernul Cioloș - august 2016! Dacă acest beneficiu clar înseamnă că ”guvernarea PSD a eșuat”, așa cum zice Iohannis,  atunci PSD va continua să persevereze.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.